En ubetalelig ekspert

Diverse — Drokles on February 15, 2012 at 9:49 pm

Politiken har spurgt “mellemøstekspert og lektor ved Aalborg Universitet, Søren Schmidt” om perspektiverne ved Irans atomprogram.

»Når Israel truer med at bombe Irans atomanlæg, betyder det ikke nødvendigvis, at de rent faktisk har tænkt sig at gøre det. Ellers havde de nok ikke sagt det. Der er så meget løgn, svindel og propaganda i det her spil, der foregår«.

Atomprogram, ikke atomvåbenprogram
Ifølge Søren Schmidt er dagens udmelding fra Iran om, at landet nu ikke længere er afhængig af brændstof fra Argentina til atomanlæggene, et rent signal til vesten.

»Se, hvor dygtige vi er. Nu behøver vi ikke købe uran til vores program, nu kan vi selv berige. Realiteterne er, at Iran har et atomprogram, ikke et atomvåbenprogram. Det Internationale Atomenergi Agentur (IAEA) er jævnligt på besøg, og de konstaterer, at Irans anlæg ikke er i strid med “Ikke-Sprednings-Traktaten«, siger Søren Schmidt.

(…)

»Man kan forestille sig, at Iran går ind i en forhandling, hvis der reelt er noget at forhandle om. Men der bliver ingen forhandling under valgkampen i USA, for Republikanernes kandidater er meget pro-Israel, og det gør det umuligt for Obama at gå ind i reelle forhandlinger«.

Israel propaganderer, Iran taler sandhed og USA, ja de er tynget af at der findes Israelvenlige præsidentkandidater, som ødelægger det hele for rettænkende mennesker. Men kan han ikke tage fejl, den gode ekspert, hvis nu det viser sig at iranerne alligevel frembringer en atombombe? Nej, det kan han ikke for hans teori er udstyret med en klausul, som fritager hans analyse for alle fejl

»Spillet er sprængfarligt. Vesten risikerer at fremprovokere det, som man ønsker at fjerne; nemlig, at Iran beslutter sig for at anskaffe sig atomvåben som det ultimative defensive våben mod mulige angreb. Det er absurd«.

Hvis Iran alligevel anskaffer sig atomvåben er det Vestens skyld.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress