SF splittet i fattigdomsdebat

Diverse — Drokles on February 3, 2012 at 6:26 am

Özlem Cekic vendte i starten af ugen tilbage til et nyt slag i fattigdomsdebatten. Fra BT

- Der eksisterer fattige - også når de har prioriteret og har bagt deres brød selv (som Joachim B. Olsen opfordrer dem til), fået PBS-aftaler (som Benedikte Kiær mente var svaret), og når de havde fået et ‘kærligt skub’ med diverse økonomiske sanktioner (som Inger Støjberg sagde.), skriver Özlem Cekic bl.a. og henviser til, at hvis man fulgte OECD´s fortolkning af fattigdom, ville der være over 200.000 fattige i Danmark - uden at tælle studerende med. Her har OECD formuleret, at man er fattig, hvis man har en indkomst på halvdelen af gennemsnitsindkomsten i Danmark, hvilket betyder 101.128 kr. om året for en enlig uden børn.

Det er befriende at høre Cekic tale overordnet om fattigdom så vi alle kan være med i debatten frem for hendes vamle og ,indtil for nylig, uverificerbare eksempler og anekdoter som hun plejer at slå folk i hovedet med når hun anklager dem for ondskab. Men også her løber hun ind i et stort problem, nemlig hendes egen skatteminister Tor Möger Petersen, som i en kronik i Berlingske Tidende ugen forinden mente at “Danmark hænger kun sammen, fordi vi hver især trækker vores del af læsset“.

Når vi er optaget af, at skattereformen skal have en rimelig social balance, er det netop for at sikre, at det ikke er fabriksarbejderen, rengøringsassistenten, smeden, sygeplejersken eller HKeren, der bliver glemt. Og hvis vi alene fortolkede målet om rimelig social balance som et spørgsmål om stigende eller faldende tal i den såkaldte Gini-koefficient, så ville det betyde, at vi ved at tage penge fra den lavtlønnede regeringsassistent og give dem i ekstra SU til den lægestuderende på medicinstudiet, faktisk ville øge ligheden i statistikkerne. Men det ville jo ikke være fair i virkelighedens verden.

Möger afliver på vegne af Socialistisk Folkeparti den relative fattigdom, hvilket er opsigtsvækkende i sig selv. Og så bliver det for alvor op ad bakke for den kære Özlem.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress