Helt ind i sindet

Diverse — Drokles on January 26, 2012 at 10:54 am

Det var lidt af et selvmål, som SF’s gruppeformand Pernille Vigsø Bagge scorede da hun forslog at omdøbe Kirkeministeriet til Ministeriet For Livsanskuelser. Kritikken haglede så instinktivt ned fra oppositionen at Lars Barfoed slog fast at ”vores kultur hviler på et kristent humanistisk grundlag” - hvad han så mener med humanisme i den sammenhæng. Alt dette er nu meget godt, men Bagge’s instinktive angreb på alt dansk særegenhed eller som Rasmus Jarlov udmærket formulerer det “en afblegning i den store politisk korrekte, multikulturelle balje, hvor alle farvninger fra vores kultur skal vaskes af” er alligevel kun den halve historie om venstrefløjens tankegods, som det fremgik med al tydelighed da Bagge forsvarede sit mislykkede forslag med overfor Politiken

»Jeg har sagt, at det kunne hedde Ministeriet for religion. Eller at det kunne hedde Ministeriet for Religiøse Anliggender. Eller Ministeriet for Tro og Livsanskuelser. Men det er ikke det samme som, at mit udspil handler om navnet på Kirkeministeriet«.

Kirkeministeriet er, som navnet antyder, en forvaltning af en institution, Folkekirken. Vi har ikke en kristendomsminister, der gør tro eller “livsanskuelse” til sit resort. Bagge’s navnelege sigter mod en forvaltning af folks sjæleliv. Det er venstrefløjens største drøm at kunne lade staten forvalte mennesket ”forbi katten med de ond øjne - helt ind i sindet”

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress