En helt, et offer og en forbryder i dagens Danmark

Diverse — Drokles on January 17, 2012 at 7:04 pm

Jyllands-Posten giver deres definition på en helt

Ortopædkirurgen Sajida Afzal er rejst fra sit danske job og to børn for at bygge et børnehospital i Pakistan og operere børn for smertefulde lidelser.

Lørdag eftermiddag blev hun belønnet for sin indsats og kåret som ”Årets Helt 2011. Med hæderstitlen følger 100.000 kr. skattefrit.

Bag prisen står Jyllands-Posten i samarbejde med TrygFonden, og det er tredje år i træk, at de i fællesskab kårer Årets Helt.

”Sajida Afzal er en inspiration for andre med sin indsats, og hun er en helt i ordets egentlige betydning, fordi hun i den grad tilsidesætter sine egne behov i en større sags tjeneste og hjælper, hvor nøden er størst,” siger forfatter Hanne Bech Hansen, tidligere politidirektør i København og medlem af Årets Helt-juryen.

Tilsidesættelse af sine egne behov - og hendes børns må man vel have med. Nuvel, det er da altid prisværdigt når muslimer forlader Danmark, men ligefrem at kalde dem for helte når end ikke de sætter livet på spil?

»Jeg fik en følelse af, at folk i Pakistan har brug for mig. Jeg har været privilegeret at få lov til at vokse op i et land som Danmark. Nu er det tid til at betale tilbage,« siger Sajida Afzal

Det hun får fra Danmark mener hun at hun skylder Pakistan. Hvis fru Afzal virkeligt ville betale de privilegier hun fik fra Danmark tilbage til Danmark, hentede hun sine børn til Pakistan.

En studerende indledte en kronik i Politiken således

Det er ikke, fordi jeg har brug for østers og champagne (ikke engang til nytår), og det er heller ikke, fordi jeg ikke har en seng at sove i om natten – og det er ikke, fordi jeg vil lyde utaknemmelig. Det er bare, fordi jeg er så træt af at måtte kæmpe for retten til at kalde mig fattig.

Jeg er træt af at få at vide, at jeg ikke kan kalde mig fattig – fordi jeg selv har valgt det liv, jeg lever.

Ah, at vælge, den lille djævel i detaljen. Den lille djævel der ophæver kronikkens efterfølgende eksempler på alt der ikke er råd til, alt der skal strække og følelsen af at alle andre har det bare mere fedt end mig - i det omfang de har valgt anderledes. Ifølge Wikipedia er fattigdom “at man ikke har en tilstrækkelig mængde ressourcer til rådighed“. Med andre ord er fattigdom er ikke noget man vælger, fattigdom vælger dig og deri ligger jo dens grusomhed.

Og hvordan ser forbrydere ud i dagens Danmark? Sappho fortæller lettere indigneret

Lars Hedegaard og Jesper Langballe blev henholdsvis idømt en bøde på 5.000 og 4.000 kr. for deres udtalelser om overgreb på muslimske piger.

Lars Kragh Andersen fik i fredags en dobbelt så stor bødestraf for at skrive følgende på netavisen 180grader:

“Jeg er overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel. Dette skyldes efter min mening en defekt menneskefjendsk kultur, der bygger på en defekt menneskefjendsk religion, hvis lærebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre to verdensreligioners manualer tilsammen.”

Dagens Danmark sætter pris på ravnemødre, der flytter ressourcer ud af landet, ynker folks egne valg og straffer meninger.

2 Kommentarer »

 1. Hej

  Var lidt nervøs for dig. Håber du har haft en god ferie (hvis det var det du havde).
  Havde tænkt over den samme nyhed som dig og tænkte at her var i nærheden af indbegrebet af en ravnemor. Helt, aldrig i livet.
  Jeg har i øvrigt noteret mig (ud fra diskussionen om fattigdom, Pinds kommentar) at kriteriet for hvornår jeg ønsker at hjælpe dig er: Når jeg er overbevist om du ikke er i stand til at hjælpe dig selv.

  Mvh. Fairness

  Comment by Fairness — January 18, 2012 @ 10:30 pm
 2. Jeg har blot været begravet i arbejde Fairness. Det er et godt kriterium for hjælp, men se om man vil lytte.

  Comment by Drokles — January 20, 2012 @ 3:38 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress