Forårsstemning

Diverse — Drokles on December 19, 2011 at 12:02 am

Fra Hareetz

The Muslim Brotherhood party secured 39 percent of the vote, while the Salafi Al Nour party won 31 percent of the vote in the second stage of Egypt’s landmark post-Mubarak elections, according to unofficial results published on the website of Egypt’s Al-Ahram newspaper on Sunday.

The unofficial results for the second stage of elections for the lower house of the Egyptian parliament also showed that the secular, liberal Wafd party won 22 percent of the vote.
Islamist parties won some 70 percent of the total vote, a similar result to the first stage of elections, which took place on November 28.

Skattepolitik står ifølge Middle East Forum højt på de muslimske partiers umiddelbare dagsorden

In Egypt, calls for jizya—the tribute doctrinally demanded and historically collected from conquered infidels—are increasing day by day, by those who wish to be true to the words of Koran 9:29:

Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor forbid that which Allah and his Messenger have forbidden, nor follow the religion of truth [Islam], from the People of the Book [Christians and Jews], until they pay the jizya with willing submission, and feel themselves utterly subdued.

Accordingly, days ago, Ahmed Imran—a candidate of Egypt’s Salafi party, the “Party of Light,” which won some 20% of votes in recent elections—called for the return of jizya (which was abolished under colonial pressure in the mid 19th century). Sounding like a Western apologist of Islamic supremacism, he distorted history and spoke of jizya in glowing terms: “I say to those who fear that we might govern, that it was the Muslims who liberated the Copts from Roman slaughter and that Copts are obligated to pay the jizya, and it will only be half a dinar, taken from the rich and given to their poor.”

Og imens får de vestlige mediers udvalgte, oplyste, unge og vestliggjorte vox-pop fra Tahrirpladsen kærligheden at føle

2 Kommentarer »

  1. Uhyggelige billeder og desværre en gammelkendt rutine.
    Den her har også ligget på youtube nogen år, sammen med tonsvis af andre dokumetationer på hvor afstumpet livet kan være i et muslimsk land.

    http://youtu.be/B2SGamUeMec

    Comment by PBr — December 19, 2011 @ 2:47 am
  2. Ja, den er uhyggelig. Jeg har selv tidligere henvist til den her på Monokultur og gyser stadig, I modsætning til det ægyptiske militærpoliti’s simple og afstumpede vold, som er et resultat af noget specifikt og målrettet så er massesuggestionen af den almindelige araber voldsomt forstyrrende da det udspringer af normaliteten. Den virkelige arabiske gade fristes man til at sige.

    Comment by Drokles — December 19, 2011 @ 9:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress