Sverige ved skillevej

Kunst og kultur, Multikultur, Sverigetanic, islam — Drokles on August 13, 2007 at 6:51 pm

Fra Jyllands-Posten

Den svenske kunstskole Gerlesborg i Bohuslän har besluttet ikke at udstille kunstneren Lars Vilks billeder af profeten Muhammed afbilledet som hund. Beslutningen er truffet, efter at en kunstforening i Värmland for få uger siden valgte at fjerne Vilks Muhammed-billeder fra en udstilling inden dens åbning.

“Vi har valgt ikke at vise billederne af sikkerhedshensyn. Vi må tage vare på vore elever,” siger Ove Martin Wall fra bestyrelsen af Gerlesborgsskolan i Hamburgsund.

Den herskende ideologi i Sverige opererer med en ide om et samfund uden modsætninger og konfrontationer. Både etableringen af Folkehjemmet og den officielle fornægtelse af svenskhed er udtryk for elitens ønske om en salig harmoni, den være sig homogen eller ej, alt efter tidens smag. Det er også svensk specialitet at tale om “debattens økologi” der let forstyrres af uønskede meninger. Derfor vil en hver konflikt mellem mennesker, og endnu værre, mellem grupper i samfundet, udstille projektets manglende succes.

Sverige har endnu ikke indset at man ikke kan opretholde ytringsfrihed og islamrespekt. Endnu er det i Sverige ikke direkte forbudt at fremstille islam i satirisk eller kunstnerisk øjemed, men de kommer til at foretage et valg før eller siden. Enten forbyder de kritik af islam totalt og undgår sager som denne, eller også tager de konfrontationen og forsvarer borgerens ret. Denne sag om Muhammedbilleder bliver ikke den sidste af sin art og for hver gang svenskerne skal læse om en udstilling der lukker på grund af vold eller trusler om vold fra en bestemt religiøs gruppe slides sveriges selvbillede som et harmonisk samfund (ikke land - for Guds skyld). Hvad de vælger bliver interessant, men jeg er ikke optimist på broderfolkets vegne.

8 Kommentarer »

 1. Lige nu ser det ud som om Sverige bare fiser lige så stille ud.

  Comment by PB — August 13, 2007 @ 9:03 pm
 2. Eller stilhed før stormen?

  Comment by Drokles — August 13, 2007 @ 11:00 pm
 3. Man har lov at håbe, det var et dejligt land engang.

  Comment by PB — August 14, 2007 @ 2:20 pm
 4. Øresundstoget skal snart kaldes Orientexpressen.
  fhv grisehandler

  Comment by fhv grisehandler — August 14, 2007 @ 3:25 pm
 5. Ha, ha, ha. Ja det kan man da passende starte på.

  Comment by Drokles — August 14, 2007 @ 5:11 pm
 6. Hvad i himlens navn skal et folk gøre, der forrådes af stort set sin samlede “elite” - defineret som de befolkningslag, der sidder på den politiske, økonomiske, kulturelle og oplysningsmæssige magt?
  Sverige rutsjer lige så stille ned ad slidsken, og der er ikke meget at gøre ved det. “Eliten” vil aldrig indrømme sin ufattelige brøler, den er alt for infedtet i det multikulturelle projekt; at vende sig imod det, vil være det samme som at vende sig mod sig selv og sine egne holdninger.
  Så den menige svensson må bide tænderne sammen og tage økonomisk udplyndring, udskamning, tørre tærsk og voldtægter, kriminalitet og grov racisme - også fra sin egen “elite” - som mand- og kvindfolk.
  Og så undrer nogen sig over, at Sverige har Nordeuropas mest rabiate højreekstremistiske fløj!
  Så der er vel sådan set kun to muligheder for vort broderfolk: Det accepterer at blive udtyndet og til sidst udslettet, som det har gjort det hidtil - uden at kny. Eller også eksploderer trykkogeren, og så bliver det ikke sjovt hinsidan.
  Personligt tror jeg mest på mulighed 1. Svenskerne HAR ganske enkelt ikke det i sig, der skal til for at gøre oprør. Den repressive intolerance, der egen elite udsætter dem for, har tappet dem for enhver oprørstrang. Tilbage er kun den udvej, flere og flere tager: At udvandre.

  Comment by polinos — August 14, 2007 @ 7:38 pm
 7. Så det kommende Gaza, i nordisk regi, er altså Sverige??
  Tja, det er vel så på tide at overveje det nordiske “fællesskab” og øresundsbroen?

  Comment by PB — August 14, 2007 @ 8:19 pm
 8. Tænk på alle de krige vi har haft med svenskerne. Det giver en lille skadefryde og gør tanken mindre ubærlig.

  Comment by Drokles — August 14, 2007 @ 8:36 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress