Rune Engelbrecht giver lektion i samfundsøkonomi

Diverse — Drokles on December 9, 2011 at 7:11 pm

Fra hans blog på Politiken

For vi skal jo igen huske på, at de ledige, der kommer ud på arbejdsmarkedet, ikke i sig selv forøger antallet af arbejdende hænder, fordi deres plads uden for arbejdsmarkedet så blot overtages af en anden. Det er denne mølle, der kører og kører i samme rille.

Så er det utroligt heldigt at antallet af arbejdspladser tilfældigvis nogenlunde har fulgt befolkningsvæksten. Og det var heldigt at der skete en forøgning af arbejdsplads nogenlunde samtidig med at arbejdsstyrken blev forøget med kvinderne. Men tænk nu, hvis arbejdspladsantallet vender tilbage til 1820 niveau, så vil 3.000.000 danskere med et stå ledige.

Denne logik er bærende for hans indlæg og gør ham i stand til fortsat at beskrive ”ex-kuglestøderen” Joachim B Olsen som “en simpel udenomssnakkende kyniker, der er ligeglad med fakta”. Rune slår istedet et slag for skraldemandsmodellen “Hvis selve ledigheden skal ned, skal enten det eksisterende lønarbejde deles (hvilket kræver mange flere på orlov og på nedsat tid),” - en model, som skabte mere ledighed og øget pres på de offentlige udgifter, hvilket for Engelbrecht er mere end “dumsmart moraliseren”. Fra Dansk Arbejdsgiverforening

Lad tre skraldemænd gå ned i arbejdstid for at gøre plads til en fjerde ledig. Det var forslaget fra de århusianske skraldemænd for fjorten år siden, da de gerne ville gøre deres for at nedbringe beskæftigelsen.

Men metoden virker ikke. Der kommer ikke flere i job af, at de, som har et arbejde, arbejder mindre tid. Det har et stort eksperiment i Canada nu endegyldigt slået fast. Skraldemandsmodellen var vitterligt en århushistorie.

Det er svært at forestille sig at satanisten Engelbrecht, for det er således vi i den gode tones ånd titulerer politiske modstandere, har udgivet bøger. Og det er direkte bekymrende at nogen sikkert har købt disse bøger skrevet af en simpel limhjerne.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress