Søren Espersen angriber Folkekirkens Nødhjælp

Godheds-industrien — Drokles on July 31, 2007 at 5:12 am

Og hvor er det godt. Fra Kristeligt Dagblad

Folkekirkens Nødhjælp skal tvinges ud af Mellemøsten og i stedet koncentrere sig om nødhjælpsarbejde andre steder, for eksempel i Afrika.

Det mener Dansk Folkeparti, og i de kommende finanslovsforhandlinger vil partiet kræve, at Folkekirkens Nødhjælp mister sit tilskud fra Danida, indtil organisationen har stoppet sit arbejde i Palæstina. Folkekirkens Nødhjælp er nemlig alt for ensidig kritisk over for Israel og alt for imødekommende over for palæstinensere.

– Vi vil ikke acceptere, at de er i den region. De skulle meget hellere koncentrere sig om afrikanske lande som Sudan, Niger og Tanzania, siger udenrigsordfører Søren Espersen.

Og det giver selvfølgelig bizarre reaktioner

I Folkekirkens Nødhjælp er generalsekretær Henrik Stubkjær bestyrtet over Dansk Folkepartis forsøg på økonomisk pression. Han ser dog med sindsro på de kommende finanslovsforhandlinger, eftersom ingen andre partier i Folketinget støtter kravet om at fratage Folkekirkens Nødhjælp Danida-penge. I alt fik organisationen sidste år 185 millioner kroner til bistandsarbejdet.

–Men det er utrolig betænkeligt i et demokrati, at medlemmer i Folketinget rækker ud efter en enkelt organisation uden at påpege noget konkret forkert. Det er et fuldstændigt brud på den demokratiske tradition for, at det aldrig er politikere, som bestemmer, hvad NGO’ere (frivillige organisationer, red.) skal lave eller ikke lave. Det er meget, meget udansk, siger Henrik Stubkjær.

Stubkjær mener altså ikke at det er demokratisk, hvis de folkevalgte bestemmer, hvem og hvad man vil give penge til. Demokrati er penge til min sag! Tidligere har Aia Fog fra Dansk Folkeparti været ude med riven efter Folkekirkens Nødhjælp, som også Jesper Lau Hansen.

3 Kommentarer »

 1. Hvorfra kommer titlen Folkekirkens Nødhjælp??
  Har denne organisation overhovedet noget med Folkekirken at gøre??
  Hvis “ja” - hvor er Folkekirken så henne i denne sag?
  Hvis “nej” - hvor er Fokekirken så henne i denne sag - og i det hele taget??

  Comment by Christian B — July 31, 2007 @ 12:12 pm
 2. Folkekirkens Nødhjælp har intet at gøre med Folkekirken. Af en eller anden grund har Folkekirken ikke søgt at beskytte sit navn mod misbrug og nu er det vel en gammmel vane.

  Comment by Drokles — August 1, 2007 @ 4:25 am
 3. Det er rigtigt, folkekirkens nødhjælp sejler under bekvemmelighedsflag.
  Men de har desværre sugerøret langt nede i menighedernes lommer og i søndagskollekternes indsamlinger, fordi folk netop i almindelighed tror at det er en del af folkekirken.

  Comment by PB — August 1, 2007 @ 10:07 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress