Politiken igen igen

Diverse — Drokles on November 3, 2011 at 2:35 pm

Fra Politiken

Det var - og er - således vores synspunkt, at det er et fattigt forsvar for ytringsfriheden at forhåne religiøse tabuer. Simple provokationer bliver let en støtte til de kræfter, man mindst af alle ønsker at hjælpe.

For det tredje kan satiriske tegninger aldrig legitimere vold eller trusler. Debatten må og skal ske inden for demokratiets rammer - og dermed med argumentets, ikke brandbombernes kraft.

Som samfund har vi et stort ansvar for at sikre, at den, som ytrer sig, ikke skal frygte at blive ramt af selvbestaltede hævnere eller voldsmænd.

Denne pølsesnak ignorerer at Politiken aldrig havde ment at det var en særlig forhånelse af religiøse tabuer brandbombens kraft. Det er altså ikke satiren, der påkalder sig vrede men politiken der legitimerer selvbestaltede hævnere og voldsmænd.

2 Kommentarer »

 1. Organet for den højeste oplysning er aktuelt langt fra dette.
  http://da.wikipedia.org/wiki/Politiken
  Politikens mål er angiveligt at være “Organ for den højeste Oplysning”.

  At hævde af forhånelse sker er og bør overhovedet ikke være nok til at ytringsfrihed ikke findes, reguleres eller begrænses.

  Alt skal kunne kritiseres, på fredelig vis hvad nogle da vil betegne som forhånes. og nogle, enkelte eller mange af disse vil som reaktion forsøge pres eller voldelige handlinger for at bringe ytringer til standsning.

  Det er og bliver de voldelige, og de samme eller andre der forsøger at standse andres fredelige udøven af ytringsfrihed, der er fanatikerne, de ekstreme, de for alle andre end dem selv- og alle uden for deres menneskefjendske absurde krænketheds-målestok- farlige.

  Comment by Peter Buch — November 6, 2011 @ 11:34 am
 2. Jeg er så enig.

  Comment by Drokles — November 7, 2011 @ 4:44 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress