Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Giv Hamas en chance


Giv Hamas en chance

Diverse, islam — Drokles on July 16, 2007 at 7:49 pm

Det er devisen hos mange realpolitikere og her er et herligt forsvar for den muslimske bevægelse af korrespondent for IslamOnline.net Nidal Abu Arif. Først så kommer her en sikkert udmærket pointe (jeg ved ikke så meget om de interne forhold i Gaza, men dette lyder ganske interessant). Fra Politiken

Lad mig allerførst slå fast, at de kampe, som vi har set i Gaza i begyndelsen af juni, ikke foregik mellem Fatah og Hamas, selv om de fleste vestlige medier beskriver dem sådan. For mig at se foregik kampene snarere mellem den militære gren af Hamas og en lille gruppe korrupte og forhadte sikkerhedschefer, som har domineret Fatah de sidste fem år. For hvordan skal man ellers forklare tavsheden fra de andre grupper i Gaza? Hvorfor valgte Fatahs adskillige militære grupper – som har mere end 10.000 mand under våben – at blive på sidelinjen? Hvad blev der af de over 40.000 sikkerhedsfolk i Gaza, som er loyale over for Fatah? Og hvad med de andre grupper såsom Islamisk Jihad, PFLP og andre små militære grupper.

Svaret må være, at de – ligesom de fleste indbyggere i Gaza – fik nok af de såkaldte sikkerhedschefer, som kun har haft interesse i at bygge store villaer og sommerhuse ved Gazas kyst, mens resten af befolkningen har lidt under fattigdommen og den israelske besættelse. Fatah eksisterer stadigvæk i Gaza. Fatahs generalsekretær i Gaza, Ahmad Hels, holdt 18. juni, kun fire dage efter at Hamas tog kontrol over området, et pressemøde i Gaza By. Han udtrykte, at han føler sig sikker i Gaza, og at han ingen planer har om at flygte fra området. Han appellerede også til de andre Fatahfolk, som var på vej ud af Gaza, om at vende tilbage. Han opfordrede dem til ikke at kæmpe imod Hamas, men til at deltage i den demokratiske proces.En anden misforståelse er, at Hamas står svagt på Vestbredden. Et eksempel på, at dette er en myte, er, at Hamas vandt otte ud af elleve valgkredse på Vestbredden. Fatah vandt kun to valgkredse tilbage i januar 2006, mens den sidste valgkreds gik til andre små partier. Hamas vandt 30 pladser i disse valgkredse, mens Fatah kun vandt 11 pladser. Det samlede resultat af valgkampen viste, at Hamas fik en jordskredssejr og vandt 74 mandater ud af de 132 pladser i det palæstinensiske parlament. Fatah vandt kun 45 mandater, mens de andre partier fik de resterende 13 mandater.

Fint nok, men til sagen for Kronikkens plæderer for at Hamas skal have en chance.

Vi har nu muligheden for at vise hele regionen, at vi vil det bedste for dem. At hjælpe med at inkludere de islamiske partier i den demokratiske proces og være med til at gøre dem mere moderate. En isolering af disse partier vil kun give bagslag i fremtiden og vil kun være med til at radikalisere dem yderligere.

Danmark kan spille en afgørende rolle og forsøge at styrke det palæstinensiske demokrati i stedet for at undergrave det. Danmark må med sit stærke demokratiske fundament for en gangs skyld føre an og ikke blot synge med i fælleskoret mod Hamas. Lad os vise, at vi vil det bedste for palæstinenserne: en demokratisk valgt regering.

Det kan jo ikke skade os. Men er det nu palæstinensernes interesse at være underlagt Hamas? Det kommer jo noget an på, hvem man spørger. Her fra Berlingske Tidende

GAZA: Fatima har sort genstridigt hår, der forvilder sig ned over hendes skuldre og langt ned ad ryggen. Et overraskende, næsten chokerende syn her i Gaza, hvor kvinders hår er ved at være et forbudt, intimt skue.
Men de seneste uger har det været endnu mere risikabelt end hidtil at bevæge sig omkring i Gaza uden hijab, det muslimske hovedtørklæde. »Hver gang man nærmer sig et marked eller en befærdet gade, hører man dem; de hissende stemmer, som siger, Det er Hamas nu. Hvad tænker du på. Dæk dit hår.« Men det har Fatima ikke tænkt sig at gøre. »Man bliver nødt til at holde fast i, hvem man er. Ellers er man ingen,« siger hun.
(….)
»Først gik Hamas løs på Fatah. Hvis tur er det nu? Måske os, det er det vi er angste for,« siger Fatima, der er medlem af Sammenslutningen af Palæstinensiske Arbejdende Kvinder. »Hamas er imod menneskerettigheder. Det ser vi hver dag med vores egne øjne i Gaza.«Kvindeaktivister i Gaza betoner, at de stadig ikke ved, hvad Hamas agter at gøre med deres nye magt. Men baseret på de erfaringer, kvinderne allerede har gjort med Hamas, frygter de det værste. Hamas vandt til alles overraskelse også deres egen det palæstinensiske parlamentsvalg i januar 2006 og brød dermed fire årtiers Fatah-styre.
I marts 2006 dannede Hamas regering, der i foråret 2007 blev omdannet til en national samlingsregering med deltagelse af Fatah for at forsone parterne og få Vesten til at ophæve økonomiske sanktioner. Regeringen er efter blodsudgydelserne i juni opløst, og Hamas sidder helt på magten i Gaza, hvor deres sortklædte, langskæggede og sværtbevæbnede Executive Force-styrker overalt overvåger gader og pladser.»Hamas vil nu vise deres sande ansigt, formoder vi,« siger Lama Hourani, ekspert i kvinderettigheder i Gaza. Lama Hourani har længe forsøgt at undslippe Gaza og komme til Vestbredden af frygt for, hvad fremtiden kan bringe. I denne uge lykkedes det den 32-årige aktivist at komme ud af Gaza med sin femårige søn. »Hamas vil gribe fat i andre emner til at begynde med, primært at skabe sikkerhed,« siger Lama Hourani. »De vil forsøge at vise sig fra deres mest demokratiske, åbne og retfærdige side. Men så vil det blive værre. Det tyder alt på.«

(….)

»Hamas angriber den personlige frihed. Vi har haft adskillige sammenstød med Hamas allerede. Om familieret, kvinders stilling på arbejdsmarkedet, diskrimination mod kvinder og islamisk sharialov, der ikke just er i kvinders favør,« siger Lama Hourani.

»Hamas er ikke tilhænger af, at kvinder deltager i det politiske liv. Der er ikke én kvindelig Hamas-leder. Vi ser allerede den islamiske påvirkning, som Hamas er fortaler for, overalt i Gaza. Her er kun få kvinder, der ikke er tildækkede. Og kun enkelte skoler tilbyder nu blandede klasser.«

(…)

»Mahmoud az-Zhar (en hardliner Hamas-leder, red.) har offentligt udtalt, at han går efter at indføre en islamisk stat med islamiske institutioner og love.«

(….)

Både moderate Hamas-ledere og mange hardlinere nægter fortsat, at de vil islamisere Gaza-striben yderligere. Den konservative Hamas-leder Khalil Abu Leala siger: »Den eneste lov, vi vil indføre i Gaza, er Det Palæstinensiske Selvstyres lov; den nuværende lov, så vi kan regere folket. Vi vil først og fremmest skabe sikkerhed og derpå brede sikkerheden til det nationale niveau. Den nuværende lov er for 50 procents vedkommende allerede overensstemmende med sharia (muslimsk lov, red.)«

Abu Leale lægger dog ikke skjul på, at han ser islam som »løsningen«: »Verden har mange sygdomme, især i Europa, der bevæger sig væk fra den moralske sti. Vi har medicinen, som vi må sprede: Islam,« siger han.

(…)

Men Fatima med det sorte hår fra Gaza-ministeriet har ikke megen tillid til udmeldingerne, selv om hun håber, de holder stik.

»Vi befinder os i en meget kritisk situation. Sagen er, at vi ikke bevæger os fremad men tilbage i tid.«

Islam er altså bagud i tid? Nå da.

1 Kommentar »

  1. Romerne og senere britterne brugte i mange år med held princippet hersk og del. Er det i virkeligheden ikke det det drejer sig om med hensyn til palestinenserne.
    Den ene dag skal fjenden stryges med håret, den næste dag slår man hårdt ned på dem og den treide dag, så får de igen bolsjer og så fremdelses. Det er hverken ædelt eller idealistisk, men det forvirrer fjenden og er mere undergravende for deres modstandsevne end en konstant kamp og mindre blodigt.
    fhv grisehandler

    Comment by fhv grisehandler — July 17, 2007 @ 3:31 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress