Den afslørende forskel

Diverse — Drokles on October 13, 2011 at 7:31 pm

Fra Jyllands-Posten

Som traditionen byder havde Løkke også en gave med til Thorning: En taske bygget af en studerende ved navn Katja Knudsen fra Danmarks Designskole i Kolding.

Og vel og mærke en taske bygget af de omfattende bøger med regeringens finanslovsforslag for det kommende år.

(…)

»Jeg har på fornemmelse, at du stadig vil være en del af mit liv,« sagde Thorning og gav Løkke to klippekort til den offentlige transport i Storkøbenhavn.

Fra Politiken

Da dronningen rejste sig for at gå, var der flere af de nye ministre, der blev siddende i deres nye ministerstole. Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blev rasende over den manglende respekt for kongehuset, at han gestikulerende råbte til den nye statsminister:

»Kan du ikke få din regering til at rejse sig op«.

Helle Thorning vendte sig og kiggede bestemt på sine regeringsmedlemmer:

»I skal rejse jer op«. Og tilføjede: »Mette, Mette«.

Sådan er det bare, det er folket der bestemmer - indtil de ombestemmer sig.

1 Kommentar »

 1. ‘…Da dronningen rejste sig for at gå, var der flere af de nye ministre, der blev siddende i deres nye ministerstole…’

  Der er mange måder at tro sig avantgardistisk på, som i virkeligheden kun udstiller omkostningsfriheden og den mere usympatiske personlige narcissisme. Den indbildske tølper, Per Nyholm for eksempel gør det på sin egen frastødende måde og skider først med flid i egen rede, før han tror sig meget finere ved at spille verdensmand og bekendtgøre i medierne, at han sandelig har tænkt sig at bo i Wien i stedet for herhjemme i andegården. Hvad rager det medierne, hvor netop han af alle har valgt at bo? Intet kunne interessere os mindre.

  I modsætning hertil (og som en afslørende forskel) bosætter verdensmanden, danskeren og journalisten, født og opvokset i Sovjetunionen, Samuel Rachlin sig på sine gamle dage i Trevi (Perugia/Umbrien formoder jeg), men uden et opgør med sin fortid eller samtid, uden fornægtelser, uden at revse nogen som begrundelse for valget, uden æselspark og uden at skide i nogens rede. Hvorfor gør han det da? Fordi han er en verdensmand med en levemåde, der åbenbart er hævet over den slags, men højst tænkeligt er træt af at fare Verden rundt. Ikke desto mindre er han fint i stand til at perspektivere både sit liv og sit valg, hvad de ungdommelige regeringsmedlemmer og Per Nyholm kun tror, at de magter. Det eneste, de kan, er at udstille sig selv.

  Det hele handler om mental frigørelse via klassisk dannelse eller vulgær fastlåsning via ideologisk tilegnelse. En afslørende forskel!

  Derfor lyder Trevi interessant og menneskeligt vedkommende.
  Det gør viljen til Wien og uviljen til at rejse sig op - ikke.

  (JP søndag d. 16.-10.-2011. - Indblik s. 16-17)

  Med venlig hilsen

  Comment by emeritus — October 16, 2011 @ 4:42 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress