Fortsat kampe om den Røde Moske

Diverse — Drokles on July 6, 2007 at 5:42 am

Det skriver Politiken

Musharrafs regering er i forvejen trængt og har sagt, at den på alle måder vil undgå, at konfrontationen udvikler sig til et blodbad. Den har meddelt, at soldater ikke vil storme komplekset, sålænge der opholder sig kvinder og børn på området.

Alligevel genlød området i flere timer af beskydninger og eksplosioner.

Inde fra moskeen fortalte en af de belejrede, at mortergranater fra soldaterne har dræbt 27 kvindelige studerende.

»Kaos«
»En stor del af moskeen er ødelagt, og der er udbrudt brand i pigeskolen«, fortæller Abdul Qayyum til Associated Press’ udsendte medarbejder over telefonen.

Han fortsætter:

»Herinde er der totalt kaos. Der er røg over det hele, og der er brand i det lokale, hvor vi opbevarer de døde fra tidligere sammenstød«.

Indenrigsminister Aftab Khan Sherpao afviser oplysningerne om dræbte og siger, at der ikke er affyret mortérgranater.

Og hvad er det så for et samfund man vil sætte i stedet for det korrupte og brutale styreman i forvejen har i Pakistan? Via Polemiken en rapport fra norske Dagbladet

Hun ble sammen med de to andre kvinnene og det lille barnebarnet kidnappet av islamistene fra kvinneskolen Jamia Hafsa ved Den røde moske i mars i år.

- De dekket for øynene på datteren og svigerdatteren min, og holdt oss på forskjellige rom. De tok den lille datteren til svigerdatteren min fra henne, og sa at de ville endre navnet hennes fra Sheeznan til Aisha. Hun ble holdt fra moren i to dager, forteller Fatima. 

Hun ble tvunget til å «tilstå» at de hadde drevet et bordell, og måtte konvertere fra sjia- til sunni-islam.

Islamistene arrangerte en pressekonferanse der Fatima måtte lese opp et brev de selv hadde skrevet for henne. Hun måtte be om unnskyldning for sine feil og mangler, og at hun lovet, i Guds navn, å leve som en gudfryktig person i fremtiden.

Sådan er islam i sin rene form. Hvis man ellers vil vide hvad der foregår i Pakistan i disse dage så er Veritas Universalis det bedste medie på dansk.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress