Helmuth Nyborg frikendt af UVVU

68, Diverse — Drokles on July 5, 2007 at 5:05 am

Den forhadte forsker Helmuth Nyborg, der har påpeget forskelle på piger og drenge, er blevet frikendt af UVVU. Men søreme om ikke kritikerne nægter at sige undskyld. Fra Jyllands-Posten

Dekan Svend Hylleberg erkender, at UVVU’s afgørelse må give anledning til at overveje irettesættelsen af Helmuth Nyborg én gang til.

»Nu vil jeg læse afgørelsen grundigt, men umiddelbart har jeg svært ved at tro, at den kan ændre min opfattelse. Og det vil i givet fald ikke være første gang, jeg er uenig med UVVU,« siger Svend Hylleberg med en henvisning til, at han tidligere har været kritisk over for udvalgenes håndtering af Bjørn Lomborg-sagen.

(….)

»Hvis jeg var rektor på Aarhus Universitet, ville jeg være beklemt ved situationen. Det er en medarbejders ære, der er på spil, og hvis man agter at fastholde irettesættelsen, skal man sagligt kunne begrunde, hvorfor man når til et andet resultat end UVVU,« siger professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen.

Er koncensus ligefrem et krav på Aarhus Universitet? Det er vel forskningens væsen at man konfronteres med noget, der ligger uden for ens umiddelbare forestillingsverden.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress