Uroligheder i Pakistan

islam — Drokles on July 4, 2007 at 2:26 am

Fra DR

Pakistans regering har indført udgangsforbud omkring en stor moské i hovedstaden Islamabad, hvor mindst 12 mennesker blev dræbt i kampe med sikkerhedsstyrker i går.

Kampene begyndte i går eftermiddags, da sikkerhedsstyrker omringede moskéen, som længe har været besat af radikale islamister.

Det blev skudt fra moskeen, og soldaterne svarede igen. Ni blev dræbt og 140 såret. Senere døde tre af deres kvæstelser.

Mange mener at Pakistan er ved at falde fra hinanden eller blive et nyt Talebanland. Jeg kan forestille mig at det er Den Røde Moske, der tale om da der der før har været problemer, men det står endnu hen i det uvisse.

2 Kommentarer »

 1. Pakistan er et meget stort land sammensat af befolkningsgrupper, der kun har eet ting til fælles, de er muslimer.

  Der er større forskel mellmem Balucistan og grænseregionerne til Afghanistan end der er mellem Danmark og Serbien.

  Hvis man læser om det engelske kolonistyre, så var det nuværende Pakistan et af de mest problematiske områder.

  Der er kræfter, der arbejder for et selvstændig, Baluchistan, der udgøre dele af Iran, Pakistan og Afghanistan, se dette udmærkede kort fra Wikipidia. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/Pakistan_ethnic_80.jpg

  Området har potentiale til at blive et nyt Balkan blot med den forskel, at indbyggertallet er næsten 10 gange så stort som i det tidligere Jugoslavien, desuden er der den lille finte, at de besidder kernevåben.

  De ansvarsløse personer herhjemme, der ikke kan forstå, at det er væsentligt og værdifuldt at opretholde en ensartet national identitet med en etnisk kulturel homogen befolkning, burde sendes på opdragelsesrejse til disse politiske brændpunkter.
  Det mener den forhenværende grisehandler.

  Comment by Alfred Hansen, Sø Søby — July 4, 2007 @ 10:05 am
 2. Jeg har tidligere lavet et indlæg, det ser ud som om de kulturradikale skidderikker sørger for, at min kommentar ryger i spamfilteret
  fhv grisehandler

  Comment by fhv grisehandler — July 4, 2007 @ 2:45 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress