Den rette klimadebat

Diverse — Drokles on September 27, 2011 at 11:13 am

Fra Jyllands-Posten

Hvis ikke det handlede om noget så alvorligt som klimaets tilstand, ville den amerikanske klimadebat være en komiker værdig.

Det mener klimadirektør ved Mandag Morgen, Per Meilstrup.

- I takt med, at resten af verden stille og roligt vænner sig til tanken om at foretage sig nogle drastiske politiske drejninger på det her område, er det næsten sådan, at USA på mange områder går den modsatte vej. I hvert fald når man ser på debatten, siger han.

(…)

Grunden til, at klimadebatten er enten ikke-eksisterende eller antividenskabelig i USA, er, at det er lykkedes oprørsrepublikanerne i Tea Party-bevægelsen at gøre klima til en politisk tabersag, vurderer USA-ekspert ved Københavns Universitet, Mads Fuglede.

- Republikanerne er fanget af Tea Party-bevægelsen, som har en antividenskabelig, religiøs fløj. De bruger ofte religiøs argumentation og er meget fjendtlige over for forestillingen om, at klimaforandringerne skulle være menneskeskabte, siger Mads Fuglede.

- Hele den fløj dominerer amerikansk politik, siger han.

(…)

- Præsidenten har fuldstændig opgivet at bruge klimaspørgsmålet som en vindersag, siger Mads Fuglede.

Dissens ødelægger debatten. Og den ene religion skal ikke ødelægge stemningen for den anden. Det er også en erkendelse den kommende danske regering er nået frem til ifølge Jyllands-Posten

Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, vil ikke kommentere, om en rød regering sløjfer Bjørn Lomborgs bevilling.

- Vi forhandler regeringsgrundlag. Deri ligger vel også en finanslov. Vores udgangspunkt er naturligvis, at penge - som gives til mennesker, der ikke er enige i klimaproblemet - er smidt ud af vinduet. Men jeg kan ikke svare på, hvad der står i vores finanslov, siger hun.

Hvor er det en rigtig og sund tankegang for oplyste mennesker. Imens er kættere i gang med at underminere et andet konsensus nede i Europa, som Ingenøren skriver om

Fysikere verden over har siden i fredags spekuleret intenst over Cerns målinger, der viser, at neutrinoer bevæger sig hurtigere end lyset i vakuum.

Reaktionen fra de fleste fysikere kan opsummeres med ordene fra kosmologi-eksperten Sean Carroll fra California Institute of Technology:

»Det er enormt interessant, hvis det er rigtigt. Det er sandsynligvis ikke rigtigt.«

Jeg ved ikke om det er et borgerligt projekt eller om Teaparty har støttet det, men det er ikke interessant, som Sean Carroll lyver om fordi det ødelægger debatten. Og Danmark smider mellem 12-13 mill Euro ud af vinduet hvert år til den slags mennesker, som nu ikke er enige i lysets hastighed.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress