Politisk uskik

Diverse — Drokles on September 15, 2011 at 1:25 pm

To forskellige forslag i valgets 11. time fra henholdsvis Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti beskriver så glimrende hvorledes politisk overflødigh og politisk konsekvens. Socialdemokratiet har ifølge Jyllands-Posten fundet noget nyt at forbyde nemlig exit-polls

Jeg synes, at det er en total uskik at lave exit polls og på den måde blande sig i vælgernes afgørelse på den dag, hvor det er vælgernes tur til at træffe en konklusion oven på tre ugers valgkamp,” siger politisk ordfører for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen.

Partiet stillede i 2009 forgæves forslag om at forbyde exit polls før efter kl. 20 på valgdagen samt meningsmålinger i dagene lige op til valget.

Og det vil Socialdemokraterne stadig. Henrik Sass Larsen mener nemlig, at exit polls kan påvirke vælgerne.

Påvirker ikke vælgerne

“Der er folk, der kan ræsonnere, at “det lader til, at de andre er så meget foran, at så gider jeg ikke at gå ned og stemme”. Det kan også være det modsatte, men det er den fornemmelse af, at tingene er afgjort.”

Det vil sige at det skal gøre kriminelt at spørge godt tusind mennesker om hvad de har stemt og dividere det med hundrede. Forbrydelsen ligger i at nogle mennesker, som kommer i kontakt med sådanne procenter og således får forurenet sin åbenbart i forvejen stærk begrænsede hjerne måske kan beslutte sig for ikke at stemme eller at stemme eller at stemme anderledes eller at stemme som planlagt. Og det er et kæmpe problem. Hvad der derimod er tilladt er med et botoxafstivet smil at påvirke danskerne til at tro at det er gratis at døgenigtene beholder deres ydelser uden at landet går samme vej, som Grækenland.

Ah Grækenland, hvilken elegant overgang til mit andet eksempel, nemlig at Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har foreslået at Danmark skal tage pant i græske øer, som Kos, når Grækenland går bankerot. Og det får socialdemokraterne op i det røde felt

Socialdemokraternes EU-ordfører, Benny Engelbrecht, kalder forslaget for »under lavmålet«.

»Det er fint, at DF vil spille fandango, men det kan jeg ikke bruge til noget. Dagen før et folketingsvalg er det ikke tid til flere populistiske forslag fra DF,« siger Benny Engelbrecht til bt.dk.

Forskellen på Socialdemokraternes forslag om et forbud mod exit-polls og Dansk Folkepartis forslag om at tage pant i Grækenland er at mens forbuddet mod exit-polls ikke giver mening så giver pant i Grækenland god mening.Men for det herskende konsensus er mening en total uskik.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress