Tvivlerne

Diverse — Drokles on September 4, 2011 at 5:25 pm

Omkring hver fjerde vælger er stadig i tvivl om hvilket parti de vil stemme stemme på og mere end hver tolvte har end ikke besluttet sig for en blok. Politiken har forsøgt at få nogle ekspertbud på, hvad det vil betyde for udfaldet. Og ud over at påpege at tvivlere tit er lavtuddannede og uden interesse for politik, når de til, at selv blandt de vælgere der allerede har bestemt sig, kan mange stadig nå at ombestemme sig - hvilket unægteligt udvider begrebet tvivlere fra en relativt defineret gruppe, til en almindelig fase for en normal vælger (nogen måske hænger længere i end andre) - så vil jeg knytte en lille kommentar til følgende afsnit

Der er ifølge analysen fra Megafon en markant overvægt af tvivlere, som ved sidste valg stemte på den borgerlige blok. Hele 65 procent af tvivlerne stemte borgerligt ved sidste valg, mens de resterende 35 procent stemte på oppositionen.

På den ene side kan det tolkes sådan, at den borgerlige fløj har kortere vej til tvivlernes hjerter, fordi størstedelen af dem stemte borgerligt sidste gang. På den anden side er tallet netop et udtryk for, at oppositionen står til valgsejr i meningsmålingerne, fordi mange ikke længere vil stemme på den borgerlige regering.

Det er ikke mærkeligt at mange tvivlere kommer fra blå blok. I de seneste seks år har vi ikke haft en regering og Fogh Rasmussen kørte kun en træt valgsejr hjem for 4 år siden fordi oppositionen var i så ringe en forfatning. I dag ligner regeringen et ringvrag og udover at mange ministre sikkert hænger de fleste vælgere ud af halsen så kæmpes der heller ikke så meget om bevarelse af magten, som muligheden for at positionere sig efter nederlaget. Som man så det under Lykketofts kampagne i 2005, hvor Sass Larsen direkte saboterede sin egen formand ved at agere stikker for Fogh. Det er derfor naturligt at mange blå stemmer spørger sig selv, hvorfor de egentlig skulle stemme blåt igen. Men på valgdagen vil tvivlerne stå i boksen og spørge sig selv, hvem de ellers skulle stemme på.

Her giver DR’s og TV2’s partipræsentationsprogrammer blå blok en pikant fordel. Valget store emne er økonomi og der er kun to modeller at vælge imellem, den røde og den blå (tre, hvis man tager Enhedslistens revolutionsfantasier med). Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti vil hver få en time op til selve valget til at forklare hvorfor deres plan er suveræn og Enhedslisten en time til at bakke op på deres egen lille måde. Tre timers røde økonomiske argumenter. Ligeledes vil Venstre, Konservativt Folkeparti,  Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Per Ørum Jørgensen og Radikale Venstre i en time hver forsvare en blå økonomi, selv om Radikale alligevel peger på Thorning til at danne regering. Men det giver seks timers blå økonomiske argumenter. Det er en overvægt af argumenter, som de sidste tvivlerne tager med sig ind i boksen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress