Hen over midten til den hårde tone

Diverse — Drokles on September 1, 2011 at 12:54 pm

Pia Kjærsgaard’s skadelige indflydelse på Dansk politik er endnu engang det underliggende omdrejningspunkt for et Folketingsvalg. Det brede samarbejde hen over midten, som alle taler varmt for er selvfølgelig indholdstomt, men et signal til vælgerne om at man ikke kan lide samarbejdet med Dansk Folkeparti. Ved alle valg siden 2001 har de borgerlige partier på den måde lagt de symbolske skilsmissepapirer på bordet, markant ved Jelveds håndtaskesucces og Ny Alliances Nok Er Nok fødsel, men vælgerne har indtil videre hver gang bestemt præmisserne for et tæt ægteskab. Ægteskabet i 2001 var endda også et shotgun wedding, som vælgerne havde bestemt meget til mange konservative og Venstrfolks store ærgelse. For skønt det brede samarbejde lyder dejligt imødekommende og venligt spørger ingen partier deres vælgere om et specifikt mandat til at føre et vægtet gennemsnit af alle andre partiers politik. Man trumfer sig selv igennem, hvor man ser det for godt. Men alle trænger således til at vaske hænder efter at have været sammen med Pia Kjærsgaard, som Roal Als forleden udtrykte det i sin streg

_____intet_navn_____570698y

Som det fremgår af billedet er det Pia Kjærsgaards debattone den er gal med. Tonen er vigtig ikke den virkelighed, den afspejler. Et lille eksempel: En pakistaner skydes ned foran en moske i København. Pia Kjærsgaard er hurtigt ude med en konklusion om at kriminelle udlændinge bør udvises og straks er der en ekspert i form af Roger Buch fremme i Danmarks Radio

-Det er tankevækkende, at politikere i et restsamfund med adskillelse mellem lovgivende, dømmende og udøvende magt begynder at gætte på, hvad der er sket, hvem der er impliceret og afsige en dom om udvisning, uden at vide, hvad det egentlig drejer sig om, siger han.

Kan have boomerangeffekt
Roger Buch mener, at Pia Kjærsgaard ved at kommentere kontant på sagen på så tidligt et tidspunkt bevæger sig ud på dybt vand.

Om sagen vil påvirke hendes valgresultat, er umuligt at sige, men både Roger Buch og Rune Stubager pointerer, at sagen kan ende med at have en boomerangeffekt på Dansk Folkepartis leder.

- Hun løber klart en risiko, og hvis hendes antagelser viser sig ikke at holde stik, kan hun risikere at støde vælgerne fra sig ved at optræde som politiinstans og domstol, når hendes opgave er at være en del af den lovgivende magt, siger Roger Buch

Dagen efter var man kommet lidt længere med historien på TV2 News

“Politiet arbejder ud fra flere motiver - blandt andet at det kunne være et æresrelateret drab, det kunne også være en familiefejde, som altså endte i det her ulyksalige, at den mand blev dræbt,” siger TV 2’s reporter ved retten, Signe Krarup.

Politiet mener også, at det kan handle om en fejde i det pakistanske kioskmiljø eller at det kan handle om narko.

“Men politiet vil ikke ud med, hvilket motiv det går efter i den her sag.”

For sådan er dagens Danmark jo blevet kære Goger Buch: You don’t need a weatherman to know wich way the wind blows.

Et andet lille eksempel tonen i debattens skyldplacering fra EkstraBladet

Danskerne er godt og grundigt trætte af den hårde tone i den danske udlændingedebat, og selv langt ind i regeringspartierne er vælgerne kritiske over for den barske retorik.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Her mener 42 procent af danskerne, at tonen i den danske udlændingedebat generelt er alt for hård eller for hård. Et mindretal på 15 procent af danskerne mener, at udlændingedebatten generelt er alt for blød eller for blød.

Man glemmer den midte, som ikke mener at tonen er for hård eller for blød og ifølge den statistik mener et flertal af danskerne altså ikke at tonen er for hård. Og man har selvfølgelig konfronteret Pia Kjærsgaard for det må være hendes tone, der tænkes på og ikke Roald Als’. Og Ekstrabladet henviser endda videre til en tidligere historie med den smagfulde overskrift “Læs også: Pia holder fast i tonen efter massakre“. Pia og massakre i skøn forening.

Men der er andre og virkelige eksempler på tonen her i valgkampen, som f.eks. denne fra Århus Stifttidende

Plakater med Dansk Folkepartis Mette Hjermind Denckers bliver påklistret labels med »racist«. Sagen meldt til politiet

Okay fru Dencker er selv skyld i det når nu hun er racist vil man måske mene. Det er sikkert også derfor jeg ikke har set en eneste valgplakat fra Dansk Folkeparti her på Nørrebro, her siger vi nej til racisme og ja til mangfoldighed. Men hvad så med folk, som Yildiz og Oliver, som Berlingske skriver om?

Flere kandidater har nemlig fået skændet deres valgplakater, blandt andre de to folketingskandidater Yildiz Akdogan (S) og Kamal Qureshi (SF), der begge har muslimsk baggrund. Ifølge dem begge er der tale om religiøst betinget hærværk.

- Det er folk med tilknytning til Hizb ut-Tahrir, der har begået hærværket. Der er ikke noget at rafle om, siger Kamal Qureshi.

(…)

Ud over det hærværk, der er begået mod hans plakater, er der flere grønthandlere, der er blevet truet, efter at have hængt Kamal Qureshis plakater op i deres butikker.

(…)

Natten til lørdag blev der sat klistermærker på næsten samtlige af hendes valgplakater i Tingbjerg, Brønshøj og på Nørrebro i København.

På mærkerne stod der blandt andet “Lovgivning tilhører Allah”.

Og er den tone med i Bay Bundegaards kontinuumPolitiken

Folketingsmedlem for SF Kamal Qureshi blev udsat for et voldeligt overfald, da han her til formiddag deltog i muslimernes store Eid-fest i Valby Hallen.

Kamal Qureshi var sammen med et hold af frivillige mødt op til festen sammen med tusindvis af andre muslimer.

Hans hold delte postkort ud med ‘eid mubarak’, der kan sammenlignes med kristnes ‘glædelig jul’-hilsen.

»Vi var klædt i vores festtøj og i godt humør ligesom alle andre, fordi det er en festdag for muslimerne. Men samtidig var der nogle folk fra Hizb ‘ut Tahrir, der delte materiale ud, hvor der var billeder af mig på. Der stod, at jeg har fået en pris fra Landsforeningen af bøsser og lesbiske, og derfor skal man ikke stemme på mig ved valget«, siger Kamal Qureshi.

Lad os endelig samarbejde hen over midten så hende den fæle hjemmehjælper ikke forstyrrer den gode stemning.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress