24-årsreglen omgås

Godheds-industrien, Multikultur, islam — Drokles on June 22, 2007 at 1:12 am

Fra Berlingske Tidende

Det viser et meget markant mønster: Siden stramningerne i 2001 af familiesammenføringsreglerne er antallet af tyrkere og pakistanere, der kommer hertil som ægtefællesammenførte, raslet ned. Men til gengæld er andelen, der får ophold i Danmark til uddannelse og arbejde, steget markant.

Faktisk kommer der næsten lige så mange, når man slår det hele sammen, som der alene blev familiesammenført i 2001.

»Tallene indikerer, at både pakistanere og tyrkere har fundet ud af, at 24-årsreglen og tilknytningskravet samt de andre krav til familiesammenføring kan undgås ved at komme til Danmark og arbejde og studere,« siger Vesselbo.

Det er ikke et mysterium, at det går sådan.

Leder af Indvandrerrådgivningen i Århus, Leif Randeris, siger åbent, at han rådgiver tyrkere og pakistanere om, hvordan de omgår reglerne. »Det er som vand, der finder den letteste vej,« siger han.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) afviser, at det i sig selv er et problem, hvis antallet af personer på uddannelses- og arbejdsophold stiger: »Det kan ikke afvises, at det er værd at undersøge. Men hvis vi har haft held til at konvertere passive famliesammenføringer til aktive studieophold, er det da en god udvikling forudsat at de også læser eller arbejder.«

Eyvind Vesselbo er enig, men i så tilfælde er der ét grundlæggende problem, mener han: »Vi må jo drøfte, om det er nødvendigt med 24-årsreglen, hvis det er uddannelse og arbejde, der er vejen til et opholdsgrundlag. Vi bør jo ikke begrænse alle andres frihed til at gifte sig så.«

Virker 24-årsreglen? Personligt havde jeg helst set en 80-årsregel, men den ville ligeledes være omgået. Det jeg er mest interesseret i er hvor mange muslimer der kommer til Danmark. Man gruer når der tales om Tyrkiet og Pakistan og folk der henvender sig til Indvandrerådgivningen.

8 Kommentarer »

 1. Da det ikke er tilladt at diskrimere har vi desværre fået nogle love, der ikke er tilstrækkelig effektive mod dem vi skulle undgå, dvs de muslimske indvandrere og samtidig er til besvær for de indvandrere vi kunne have fornøjelse af.
  Det er på tide, at der bliver sat en pølsevogn op ved alle grænseovergange. De der ikke vil spise vores røde pølser, skal bare vende om. Vi skal have indført pølsetvang, det er vel ikke større indskrænkelse af den personlige frihed end vi er ude for i så mange andre sammenhænge. Hvis reglen gælder alle, så er det vel ikke diskrimination.
  fhv grisehandler.

  Comment by Alfred Hansen, Sø Søby — June 22, 2007 @ 1:29 am
 2. Jeg elsker røde pølser. WC-papir med korancitater kunne være en løsning.

  Comment by Drokles — June 22, 2007 @ 4:24 am
 3. Sidstnævnte har jeg efterlyst i utallige læserbreve.

  falkeøje

  Comment by falkeøje — June 22, 2007 @ 8:26 am
 4. Ja, det bliver en kold dag i helvede når man kalder dig apologet Falkeøje.

  Comment by Drokles — June 22, 2007 @ 8:32 am
 5. Jeg kan kun tilslutte mig en 80-års regel, som i min optik har flere fordele. Måske ikke særlig realistisk men et glimrende alternativ til det nuværende.

  Desuden er det da uacceptabelt, at LEDEREN af Indvandrerrådgivningen i Århus, Leif Randeris, åbent erkender, at han rådgiver tyrkere og pakistanere om, hvordan de omgås reglerne.

  Den går vist kun fordi, der er tale om de ”hellige”.

  Comment by LML — June 22, 2007 @ 12:21 pm
 6. Kan Raderis virkelig slippe afsted med dette ?

  Sådan en Medløber som han burde kunne retsforfølges.

  Men han har vel dækket sig ind med livrem og seler.

  Altså må der kigges nærmere på de smuthuller han anviser .

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — June 22, 2007 @ 12:52 pm
 7. Indvandrerrådgivningen er en privat organisation, så det er fuldt legelt. Men det bringer da også mit pis i kog fordi jeg har en ide om at der ligger en eller anden bizar ideologi til grund for Randeri og hans industri, der ikke har meget at gøre med indvandrerne som mennesker, men det opgør med Danmark de repræsenterer og skal bruges til.

  Comment by Drokles — June 22, 2007 @ 2:22 pm
 8. Det ville undre mig hvis Leif Randeris ikke på en eller anden måde har snablen nede i skattekassen.

  Comment by PB — June 22, 2007 @ 11:07 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress