God leder i Berlingske Tidende

Multikultur, Pressen, islam — Drokles on June 21, 2007 at 10:38 am

Fra Berlingske Tidende

Forløbet minder om en dårlig film, man har set flere gange før. Der er snart ikke en uge uden flagafbrænding og det, der er meget værre. Det bliver stadig mere tydeligt, at religiøse fundamentalister vil benytte enhver lejlighed til at sprede had, mord og undertrykkelse, og at militant islamisme er vor tids pestilens. Derfor angår forsvaret for Salman Rushdie os alle. Et angreb på ham er et angreb på alle, der tror på frihed, demokrati, velstand og åbne samfund eller mere mundret, sådan som hovedpersonen selv har formuleret det retten til at kysse pååben gade.

Jeg har endnu ikke set Politiken-leder til støtte for Salman Rushdie. Tøger kunne ellers sagtens skrive den uden at modsige sig selv eller forsvare Jyllands-Postens ret til at være dumme. Han lavede jo den eminete skelnen mellem Muhammedtegningerne og De Sataniske vers ved, at det ene var kunst og derfor værdigt til ytringsfrihed, mens det andet ikke var kunst og derfor ikke måtte ytres.

Berlingske er iøvrigt begyndt at være lidt mere bramfri i deres omtale af islam og flirte med en personlig indignation, som Pauli Andersen, der rapporterede fra det seneste Hizb ut-Tahrir møde i Nørrebrohallen

Den høje mand er imødekommende, men han vil ikke svare på, om barnets verden skal ligne den, hans forgængere er flygtet fra, eller den, de er flygtet til.

(…) 

Nørrebrohallen har i dag ingen indgang for ligemænd. 

(…) 

Det er Fadi Abdullahtif, talsmanden for Hizb ut-Tahrir, der har domme for racisme og forhånelse af jøder. Han er flygtet til Danmark fra Libanon i midten af 80erne. Nu skal han ind og være vært for et møde, om de farer, der lurer i Danmark.

(…) 

Mødet handler om de udfordringer og farer, som muslimerne står overfor i Danmark. Måske er børnehaver, hvor piger og drenge leger sammen, tager på strandtur og ifører sig nissehuer en af farerne.

Vi bliver ikke klogere på det, for mændene messer og taler ikke vores sprog.

Normalt er det jo kotyme for journalisterne at beklage at de ikke taler “de fremmedes” sprog. Men selvom der sker fremskridt i Berlingske Tidende og i pressen generelt, insisterer man stadig på at bruge det misvisende begreb “islamisme”. Det kan være meget godt til at bryde isen med og få sat forbindelse mellem ugerninger og ideer istedet for ævlet om de sociale forhold, men i længden holder det ikke. Islamister læser Koranen ganske præcist og selv om der er nogle der mener at man kan lægge vægt på andre steder i Koranen så er “islamisternes” læsning stadig rigtig. Når Gud befalder dig at føre krig er der ingen argumenter for at det skulle være forkert.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress