Tolkene

Diverse — Drokles on June 21, 2007 at 5:46 am

Ofte hører man at de irakiske tolke som hæren benytter “hjælper de danske styrker” og derfor skal de hertil. Om de skal have asyl i Danmark eller ej er en anden sag, men de hjælper ikke de danske styrker. De irakiske tolke hjælper deres eget land i overgangen mellem arabisk tyranni og demokrati!

Danmark er ikke interesseret i Irak, men ud af hjertens godhed indgår vi i en forpligtelse på at give håb til de håbløse. Ikke nok med at der er store omkostninger forbundet med den forpligtelse i form af økonomi og især også menneskeliv så er det forbundet med en stor fare for Danmark der fortrænger nødvendige politiske diskussioner, kvæler nationens optimisme og fremmer bitterhed og selvhad. Om den risiko er prisen værd kan man mene om hvad man vil, men det er et stort offer. Et offer som først og fremmest de danske styrker betaler.

De Irakiske tolke derimod er på hjemmebane og kæmper en modig og vigtig kamp, men som sagt for deres eget land. Man kan undre sig over at disse likvideringer altid sker efter totur og mishandling, men det fortæller om den afstumpede logik som arabisk og muslimsk kultur er eksponenter for.

Drabet på den tidligere tolk har givet oppositionen i Danmark blod på tanden og selv om det ikke ser godt ud for den langt fra kompetente Ulla Tørnæs så er der måske en rimelig forklaring på miseren idet tolken ikke blev dræbt mens han arbejdede, som tolk, men da han arbejdede for Danida.

Måske er der tale om, hvad der i den engelske satireserie Yes Minister kaldes Rhodesia-løsningen. En fremskabt kommunikationsfejl, der har til hensigt at dække over et eller andet pinligt uden at nogen kan hænges op på ansvaret senere.

1 Kommentar »

  1. Vi er i krig med landet for Søren. Fjenden skal ikke bo her! Irakere burde have været interneret i stedet for. Fjendtlige borgere udgør per definition en sikkerhedsrisiko for os. Amerikanerne er klogere. Citat fra Berlingeren her til morgen:

    Indtil nu har kun en håndfuld irakere fået lov til at bosætte sig i USA, siden amerikanerne invaderede deres hjemland for fire år siden. 700 har fået asyl.

    http://www.berlingske.dk/udland/artikel:aid=910448

    Læg lige mærke til hvordan artiklen er vinklet: amerikanerne åbner dørene! HA! Jeg dør af grin…

    Comment by SilleEllis — June 21, 2007 @ 7:11 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress