Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Mystisk bemærkning


Mystisk bemærkning

68, Multikultur, Politik, Pressen, islam, miljø — Drokles on June 22, 2007 at 4:18 am

Jacob Ludvigsen var gæst i  P1 Samfundstanker og min søster gjorde mig opmærksom på, at der under interviewet kom en mere end almindelig mystisk bemærkning fra DR’s Ove Gibskov. For en småparanoid person, som mig virker den som et politisk bagholdsangreb, men jeg kan jo overfortolke. Ludvigsen blev bedt om sit syn på en eventuel stormoske i København og han svarer, at det først kan komme på tale når, der står en katedral i Mekka og så er det at Ove Gibskov siger

Jeg har lige fået bekræftet af islamforskeren Jørgen Bæk Simonsen, at der findes katedraler i adskillige muslimske lande, som Syrien, Jordan, Irak, Iran, Algeriet og Egypten.

Hvad mener Ove Gibskov med “Jeg har lige fået bekræftet“? Det er normalt noget man hører journalister sige når, der løber telegrammer ind i øresneglen. Har han forberedt interviewet med Ludvigsen med Simonson med på en telefonlinie for bedre at kunne modstå Ludvigsens tirader? Og kan man i så fald også forvente en Mikael Rothstein blive konfronteret med “Jeg har lige fået bekræftet af Tina Magaard at du er fuld af lort”?

Nok om det. Jeg kan anbefale interviewet med Jacob Ludvigsen. Det er ganske sjovt at høre en af stifterne af Christiania ende som en sur gammel mand. Selv om de sidste 10 minutter er et mindre forsvar for Christiania, hvad jeg jo ikke er så glad for, især når det lyder rimeligt fornuftigt, så langer Ludvigsen også ud efter den ucharmerende naivitet der regerer. Hans tanker om global opvarmning, rygning, FN, videnskab, moralisme er helt i Kuhns ånd.

Jeg synes, at jeg skimter et element af moderne pietisme, som nu skal knæsættes, som et globalt doktrin i retning af, at mennesket er en syndefuld skabning, der ved sit fordærvede legeme…levned er ved at køre kloden ud over afgrunden.

Det forekommer mig, at der er et meget kraftigt element af trossag i denne omsiggribende bevægelse, hvilket gør det susspekt, set ud fra mit synspunkt.

(…)

Vi skal ikke have et overforbrug, vi skal i det hele taget leve et pietetsfuldt liv i pagt med naturen.

Jeg er helt enig.Men det er nok først og fremmest hans harske udfald mod islam, hvor han bruger ord som islamofascisme, der vil interessere eventuelle læsere af denne blog. Han fejer frejdigt Gibskovs klicheindvendinger om at der også er kristne fundamentalister og at kvinder jo også i Danmark har gået med tørklæde (som var en beskyttelse mod fedt i håret) af bordet ved enten at spørge hvad vi skal bruge denne relativering til eller bare ikke gide høre på denne relativering. Det er forrygende fordi Gibskov jo ikke kan svare, hvorfor relativering skulle nytte. Der er jo ingen der på DR stiller spørgsmålstegn ved hele nytten af overførselsindkomster fordi man kan pege på hjemløse i Københavns gader. I den slags kan man sagtens finde principielle forskelle på systemer og bruge statistik. Hør ham for han er begge de to gamle mænd i Muppet Show, der har ret!

————————————————————–

Med hensyn til klimaet, så har jeg lige set en artikel via Uriasposten om Al Gore’s håndtering af ubekvemme sandheder.

1. Carbon Dioxide’s Effect on Temperature. The relationship between global temperature and carbon dioxide (CO2), on which the entire scare is founded, is not linear. Every molecule of CO2 added to the atmosphere contributes less to warming than the previous one. The book’s graph on p. 66-67 is seriously misleading. Moreover, even the historical levels of CO2 shown on the graph are disputed. Evidence from plant fossil-remains suggest that there was as much CO2 in the atmosphere about 11,000 years ago as there is today.

(….)

21. Population. Al Gore worries about population growth; Gore does not suggest a solution. Fertility in the developed world is stable or decreasing. The plain fact is that we are not going to reduce population back down to 2 billion or fewer in the foreseeable future. In the meantime, the population in the developing world requires a significant increase in its standard of living to reduce the threats of premature and infant mortality, disease, and hunger. In The Undercover Economist, Tim Harford writes, “If we are honest, then, the argument that trade leads to economic growth, which leads to climate change, leads us then to a stark conclusion: we should cut our trade links to make sure that the Chinese, Indians and Africans stay poor. The question is whether any environmental catastrophe, even severe climate change, could possibly inflict the same terrible human cost as keeping three or four billion people in poverty. To ask that question is to answer it.”

(…)

24. The “Scientific Consensus.” On the supposed “scientific consensus”: Dr. Naomi Oreskes, of the University of California, San Diego, (p. 262) did not examine a “large random sample” of scientific articles. She got her search terms wrong and thought she was looking at all the articles when in fact she was looking at only 928 out of about 12,000 articles on “climate change.” Dr. Benny Peiser, of Liverpool John Moores University in England, was unable to replicate her study. He says, “As I have stressed repeatedly, the whole data set includes only 13 abstracts (~1%) that explicitly endorse what Oreskes has called the ‘consensus view.’ In fact, the vast majority of abstracts does (sic) not mention anthropogenic climate change. Moreover — and despite attempts to deny this fact — a handful of abstracts actually questions the view that human activities are the main driving force of ‘the observed warming over the last 50 years.’” In addition, a recent survey of scientists following the same methodology as one published in 1996 found that about 30 percent of scientists disagreed to some extent or another with the contention that “climate change is mostly the result of anthropogenic causes.” Less than 10 percent “strongly agreed” with the statement. Details of both the survey and the failed attempt to replicate the Oreskes study can be found here.

Al Gore får sammen med Connie Hedegaard også et drag over nakken af Ludvigsen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress