Bradbury og Truffaut mod Sass og Bundegaard

Diverse — Drokles on August 2, 2011 at 7:05 am

Sprog og tanke er et. Forbud mod uskøn tale er allerede Sass-Larsens automatreaktion på alt fra økonomers kritik til norske tragedier og Anita Bay Bundegaard går skridtet videre og vil have et opgør med selve tanken. Her fra Uraispostens transcription

Anita Bay Bundegaard: (…)… Det er jo ikke tonen i debatten der er noget i galt med.

Søren Espersen: - Det er synspunktet.

Anita Bay Bundegaard: - Det – Simpelthen!

Her er en scene fra Francois Truffaut’s besynderlige, men sært dragende filmatisering af Ray Bradbury’s Fahrenheit 451 om en verden, hvor bøger forbudt fordi de sætter tanker igang hos mennesker, hvilket gør dem forvirrede og ulykkelige - og ulige. Det er brandvæsnets opgave at finde og brænde alle bøger (alle huse er bygget i asbest og andre brandsikre materialer). Vores hovedperson Montag (den fremragende Oscar Werner) er blevet stadigt mere tøvende over meningen i at udslette mening og får her et foredrag, bundet ind i en parallelhistorie, af sin overordnede om den frie tankes trussel mod den større sammenhæng.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress