Mere støtte til Bent Jensen

Forbrydelse og straf — Drokles on June 19, 2007 at 3:42 am

Fra dagens leder i Jyllands-Posten

Da professor Bent Jensen opfordrede PET til at undersøge, om DIIS havde tilsidesat sin tavshedspligt, blev det afvist. En skriftlig forespørgsel fra Morgenavisen Jyllands-Posten mundede efter 16 dages betænkningstid og flere rykkere ud i det svar, at PET ikke fandt anledning til at undersøge DIIS’ handlemåde.

Begrundelsen var den ganske forrygende, at DIIS er »en veletableret og anerkendt forskningsinstitution, og at dets medlemmer selv nøje har overvejet de særlige juridiske forhold . . . «

?Denne begrundelse indeholder hele to absurditeter: Den ene er, at PET hermed tillader sig at hævde, at lederen af Center for Koldkrigsforskning ikke er veletableret og anerkendt. Det er i sig selv en grov fornærmelse.

Den anden absurditet er bemærkningen om, at DIIS selv har overvejet de juridiske forhold.

Når man er en veletableret og anerkendt institution, og man selv har overvejet de juridiske forhold, kan fejl eller overtrædelser altså ikke forekomme.

Til Jyllands-Posten siger Bent Jensen ifølge 180 Grader

”Der gælder et grundlæggende princip om lighed for loven, hvilket betyder, at borgere, virksomheder og institutioner behandles ens. Det forekommer mig ikke at være tilfældet her, hvor jeg har fremført en begrundet antagelse om, at DIIS har gjort det samme, som jeg har gjort.”

Som lederens ovskrift så rigtigt lyder; Forskel på folk.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress