Venstrefløjens sejr over dannelsen

68, Postmodernisme, venstrefløjen — Drokles on June 19, 2007 at 3:04 am

En af hindringerne for skabelsen af det nye samfund befolket med det nye menneske er dannelse. Ideen om forudsætninger for tanke. Derfor ses dannelse som det reaktionære der står i vejen for den fri og naturlige tanke. I Folkeskolensammenhæng var faget orientering, der lige så vel kunne hedde briefing, eksponent for netop dette og kampen, som Kristendomsundervisning skal erstattes af et mere generelt fag om religion i al almindelighed. Der er i denne opfattelse en masse religioner der har det til fælles at de tror på en eller anden bevidst skabelse og det der adskiller dem er et par ubetydelige ritualer, som kun er gammel vane. Resultatet af denne opfattelse kan man læse i Politiken

Omtalen af tugt i Bibelen kan tolkes som en legitimering af vold.Det mener den norske børneombudsmand, og han opfordrer til, at ordet slettes fra de kristnes hellige bog.

Det mener den norske børneombudsmand, og han opfordrer til, at ordet slettes fra de kristnes hellige bog.»At kirkens folk går ud og tager afstand og opfordrer andre trossamfund til at gøre det samme, er måske en af de vigtigste sejre i kampen mod vold mod børn«, siger børneombudsmand Reidar Hjarmann ifølge avisen Vårt Land.

»Misforstår bibelske begreber«
Men den norske biskop Laila Riksaasen Dahl mener, at Hjarmann har misforstået de bibelske begreber.

Hun henviser til, at ‘tugt’ kun findes i det gamle testamente i den nyeste bibeloversættelse fra 1978.

Hun roser ham dog for at tage problemstillingen op.

En ombudsmand! nu har jeg aldrig…

1 Kommentar »

  1. Ja, det var dog et rædsomt ord! De kristne må glæde sig over, at det ikke findes i den kristne del af Bibelen: Det ny Testamente.
    Der findes mange voldsomme ting i Det gamle testamente, bl.a. noget så afskyeligt og barbarisk som at ville stene en kvinde!!!
    Sådan noget er der jo ingen normale mennesker på jordkloden, der kunne finde på i dag!!!

    Comment by Gertrud — June 19, 2007 @ 8:32 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress