Choknyhed! Zenia Stampe med lidt fornuft

Diverse — Drokles on July 29, 2011 at 8:07 am

Zenia Stampe skriver på Politiken

Vi har været vidne til en tragedie af apokalyptiske dimensioner. Og når meningsløsheden er kolossal, søger vi at skabe en sammenhængende forklaring ud af de oplysninger, som vi har til rådighed. Hvordan kunne det ske? Hvad kunne man have gjort anderledes? Hvem kunne have forhindret det? Måske endda: Hvem har skylden? I de kommende dage og uger forventer jeg, at vi vil se forskellige forsøg på at placere de tragiske begivenheder i en større sammenhæng.

Men vi bør ikke acceptere massemordet som en politisk handling. Det er ikke politisk ekstremisme, nationalisme eller fascisme. Det er en gal mands værk, og hvis vi accepterer at italesætte det som en politisk aktion, accepterer vi, at det kan skrive sig ind i en politisk tradition. Dermed får han ret til at have et politisk manifest. Og det er at løfte denne massemorder op i en liga, som han ikke har fortjent at være i.

Nu står verden ikke længere. Jeg spejder efter apokalypsens ryttere.

1 Kommentar »

  1. Inden da havde den dog naet at fa sit eget liv og politiske kraefter som oven i k bet udgiver sig for at bedrive journalistik og nyhedsformidling! uden hverken kompetance viden om sagen realitetssans eller nogen form for haederlighed naede at blaese den op til et af de afg rende tegn pa at Dommedag er naer…Det samme skete i sidste uge hvor desperate og hysteriske dommedagspraedikanter udrabte en lillebitte og fuldstaendig harml s historie til - helt bogstaveligt! Jeg er mindre interesseret i den konkrete historie end i de reaktioner der kom pa den og hvad de viser om hvad der kan siges og ikke siges - og dermed hvad der ikke kan taenkes - indenfor den politiske diskurs…Mange af de journalistiske formuleringer og prioriteringer viste nemlig at der er politisk teoretiske og praktiske sp rgsmal der ikke kan diskuteres fordi svaret simpelthen bliver taget for givet selvom det pa ingen made er afklaret.

    Comment by hemp — August 3, 2011 @ 6:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress