Exit Jelved, enter Ny Alliance II

Diverse — Drokles on June 15, 2007 at 2:18 pm

Så er der kamp om den personlige integritet mellem de to gode partier Ny Alliance og Radikale Venstre. Efter Jelveds forventelige farvel, har Radikale erklæret en ny kurs der skal bringe partiet tilbage i midten af Dansk Politik. Lige der hvor Ny Alliance ligger, stiftet af den mand der har råbt højest om et sådant kursskifte, inden han forlod partiet.

To Ny Alliance eller to Radikale Classic om man vil, skal nu dyste om de samme vælgere. Om de kan maksimere deres politiske position ved med to partier at fiske vælge med dobbelt net eller om den personlige strid og det større behov for at markere sin egeart i forhold til dobbeltgængeren vil føre til bitter strid til gensidig skade skal blive spændende at følge når valgkampen starter.

Fakta er at vi har to partier der som deres fremmeste mål har at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse og så løse samfundets problemer derfra. Vestager varslede opgør med blokpolitik og fik dermed lavet to markeringer. Det ene er at man definitivt har brudt Jelveds dødssejlerlinie og istedet i en klassisk radikal forståelse indtager en fleksibel moralsk holdning i et uselvisk forsøg på at gøre det utålelige mere tåleligt, ved at samarbejde med det mindst ringe, der hvor man kan få mest indflydelse for sine mandater (helt i Lomborgs logik). Det andet er at hun er under indflydelse af Christiansborg logik. Hvilke vælgere interesserer sig for om det er blokpolitik? Vælgerne deler sig efter anskuelse og ikke efter, hvad man måtte synes var synd for andre partier. Om det er en blok der får deres politik igennem kommer ikke det smør ved. Men selvom Vestager lyder mere stiv som politiker end Khader er hun også væsentligt dygtigere og ville pille ham fra hinanden, hvis de mødtes i en debat, så det gør de nok ikke. Oppositionen omrokerer sine tropper.

2 Kommentarer »

 1. Angående et mellem Khader og Vestager har du nok ret.

  Men helt undgå at mødes i debatter i forbindelse med valg kan de ikke .

  Spørgsmålet er måske- i forbindelse med Khader afgang fra RV ikke også handlede om Vestagers nu indtagede position, en position Khader havde sat næsen op efter og fandt ud af han aldrig ville få ?

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — June 16, 2007 @ 2:02 pm
 2. Ja, det bliver absolut interessant at se Ny Alliance og R i en debat.

  Det er ikke optimalt at Margrethe Vestager har overtaget roret hos de radikale. Nu gik det jo lige så godt for Marianne Jelved, at kører partiet helt i smadder.

  Et samarbejde imellem V, K og R er forhåbentligt helt utopisk, da det ville være en katastrofe for Danmark.

  Fogh lader dog til at være ligeglad, hvem han arbejder sammen med, blot han kan blive på posten. Så tilgangen af vælgere til både R og Ny Alliance, skulle gerne holdes på et minimum.

  Fogh og R lyder da ellers som om, at de kan finde fælles fodslag på et par punkter - fx ideen om at det er top dollar at bære tørklæde!

  Comment by LML — June 17, 2007 @ 6:23 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress