Tilfældet Bangladesh

Diverse, Ulande, islam, miljø — Sobieski on June 13, 2007 at 3:46 pm

En fremragende artikel fra Veritas Universalis om måske det værste sted på jorden.

Tilfældet Bangladesh er på mange måder håbløst. Man tvangsgifter små piger i en uhyggelig lav alder. 11 år er ikke ualmindeligt. Så slutter deres skolegang efter en tre-fire år, hvis de ellers overhovedet fik nogen. Kun halvdelen af alle børn i Bangladesh afslutter 5. klasse og det er drengene, der får de bedste tilbud. Hvert fjerde barn under 12 har et arbejde. Det skriver Red Barnet m.fl.

Pigerne er ikke ret gamle, når de får børn, de bliver gravide, så snart naturen tillader det. Lovgivningen forbyder piger og kvinder at købe prævention. Mænd bestemmer over kvinders krop. Halvdelen af alle piger mellem 15 og 19 er gift, skriver bla. Red Barnet i en anden artikel. Den modenhedsgrad, man har i så ung en alder, sætter ikke disse barnebrude i stand til at overføre viden til deres egne børn, for de har den ikke selv.

Og der er meget mere - læs den!!!

Tak til universalgeniet. Direkte link til artiklen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress