Debatten raser om det svenske kollaps

Globalisering, Multikultur, Pressen, Sverigetanic — Drokles on June 13, 2007 at 2:11 pm

Efter at Dansk Folkeparti har slået til lyd for rettidig omhu med hensyn til en eventuel kommende social dumping, som følge af den i stigende grad uholdbare demografiske situation i Sverige har parnasset på begge sider af sundet skruet stemmelejet op i det hysteriske. Fra Politiken

»Det er uheldigt for Danmark med et parti, som vil isolere landet – som et Nordens Albanien – og som uden at kontrollere fakta spreder skrækscenarier«, siger Øresundsinstituttets administrerende direktør Anders Olshov.

Et Nordens Albanien? Jamen dog, det var da ikke så godt. Foreslog Søren Espersen ikke bare at kigge på velfærdsydelser for tilflyttere? Politiken kommer med lidt tal, nemlig at kun 89 nysvenskere kom til Danmark sidste år. Ja og det er også bare en cigaret der ligger og gløder i sofaen.

»Der bliver kamp om arbejdskraften fremover, og desværre viser Dansk Folkeparti med sit udspil, at partiet ikke ønsker udenlandsk arbejdskraft. Intet land har nogensinde vundet på at isolere sig. Det virker ikke, som om Dansk Folkeparti forstår, hvordan den globale økonomi fungerer«, fortsætter han [Anders Olshov].

Enhver ændring af aftalen i Det Nordiske Samarbejde fører til dets umiddelbare sammenbrud og er et spørgsmål om global økonomi? Nu må kineserne snart på banen.

Der er iøvrigt ikke tvivl om, hvorledes Politiken opfatter denne sag. En debatside for læserne har overskriften “Skal Danmark bryde med det nordiske samarbejde?” og teksten der virker som oplæg til debat lyder ” Ønsker du at Danmark bryder ud af det nordiske samarbejde?” trods at Søren Espersen kun citeres for at sige »Derfor skal vi have ændret de nordiske regler på lige netop det her område«.

I en siderubrik der kaldes “En anden tone” er følgende citat fra Migrationsminister Tobias Billström

»I Sverige har vi en lang og stolt tradition for at hjælpe mennesker, der er forfulgt i deres hjemland - dem vil vi gerne hjælpe, så de kan få et fredeligt sted at være.
Sådan har det været i lang tid, og sådan skal det blive ved med at være.
Når det er sagt, rykker behovet for et fælles europæisk asylsystem hele tiden nærmere. Vi kan se, at det er nogle få individuelle lande, der bærer en stor del af byrden, og derfor vil vi forsøge at nå frem til en fælles aftale, når Sverige får Eu-formandskabet i 2009.»

Berlingske Tidende er lidt mere fokuseret i deres leder.

Man kan, som Søren Espersen, godt undre sig over, at svenskerne (endnu) ikke har indset, at antallet af indvandrere i sig selv spiller en rolle for integrationen og ikke mindst for integrationen på arbejdspladserne. Set med danske øjne er det åbenlyst, at svenskerne med deres betydelige årlige indvandring - i denne tid har de noget nær europæisk rekord i modtagelse af irakere - bygger op til store udfordringer i de kommende år. Den svenske borgerlige regering har bebudet en stærkere indsats for at få indvandrere ud på arbejdsmarkedet, men den er (endnu) ikke begyndt at diskutere, hvor mange ikke-uddannede indvandrere samfundet kan bære, eller hvor store ghettoer man vil acceptere.

Men Berlingske Tidende mener ikke at der for indeværende er grund til alarm og er ligeledes bekymret for det nordiske samarbejde.

6 Kommentarer »

 1. Svensk mentalitet er sådan, at har de en mening, så skal den med Djævelens vold og magt gennemføres - indtil erfaringen viser noget andet.

  Lad dem nu virkelig erfare “berigelsen” af et legio antal indavlede nysvenskere, der ikke kan læse, skrive og regne til andet end det nødtørftigste husbehov.
  Desuden skyer de hårdt legemligt arbejde - det må andre om - det føler de sig hævet over.

  Hvordan svenskerne vil opbygge en arbejdsom og flittig nation på et sådant menneskemateriale, det bliver svenskernes problem.
  Men når det hele kollapser, så skal Danmark ikke være landet, der rager kastanjerne ud af ilden for dem.

  falkeøje

  Comment by falkeøje — June 13, 2007 @ 3:49 pm
 2. Folkehjemmet bliver stadig mere dysfunktionelt og vi skal ikke lege plejfamilie.

  Comment by Drokles — June 13, 2007 @ 4:54 pm
 3. Sverige som formand for EU i 2009!!, skræmmende da der i Sverige hverken er erkendelse af det ragnarok man bygger op til, og det endda uden at folk får lov til at debattere udviklingen.Og skræmmende fordi de åbenbart er rede til med fælles regler i hånden at forsøge at trække resten af europa med ned i malstrømmen.

  Comment by PB — June 13, 2007 @ 10:52 pm
 4. Olshov fik ubevidst fremført en projektion : det er Sveriges ledelse der optræder med en praksis ala Albanien .

  Man undertrykker den oprindelige befolkning og dens muligheder for reelle oplysning om Sveriges tilstand - og man voldtager denne med den befolknings udskiftning man har sat i system .

  Og dette ved hjælp af indvandrerer fra en uintegrerbar kultur som den Islamiske.

  I øvrigt er det ikke indvandring Danmark og Danskerne har noget som helst imod - men indvandringen fra de Arabisk /Islamiske lande !

  Hvor Svenskerne taler Nysprog - kalder Danskerne en spade for en spade .

  VI vil ikke ha` mere indvandring fra de Islamiske lande !

  For vi vil ikke ha`omkalfatret Danmark til en udgave af det Mellemøstlige helvede .

  Længere er den ikke .

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — June 14, 2007 @ 8:04 am
 5. Projektet er vanvittigt.
  Politikerne tror også at folkene er så vanvittige, at de vil finde sig i det.
  Derfor vil det revne med et brag.

  falkeøje

  Comment by falkeøje — June 14, 2007 @ 8:55 am
 6. Man burde frakende svensker retten til at lede noget som helst, som man efter gentagne spritdomme kan frakendes sit kørekort.

  Comment by Drokles — June 15, 2007 @ 3:12 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress