Masseødelæggelsesvåben kan skade arbejderklassen

Politik, Ungdomshuset, venstrefløjen — Drokles on June 12, 2007 at 9:07 pm

Derfor vil Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund ikke bruge dem. Fra Politiken

»Der er ikke nogen begrænsninger for, hvilke magtmidler man kan bruge. Så længe det ikke er masseødelæggelsesvåben, der smadrer arbejderklassen selv«, siger formand for Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund, Cathrine Frederikke Pedersen, til MetroXpress.

Udmeldingen kommer, efter en anonym aktivist i Politiken siger, at brandattentater, personoverfald og kidnapninger er mulige midler i den ekstreme venstrefløjs kamp mod politi og politikere.

Den voksne udgave af samme organisation (ja sådan en eksisterer rent faktisk. Voksne mennesker!) er harm på pressen. Ligeledes fra Politiken

Formanden er harm over den måde, som medierne har fremstillet ungdomsorganisationen på.

DKU’s formand Cathrine Frederikke Pedersen siger i dag til MetroXpress, at kun masseødelæggelsesvåben er for voldsomt et middel, eftersom de også vil ramme arbejderklassen selv.

Han finder gengivelsen manipuleret, fordi udtalelserne er givet i sammenhæng med en fremtidig revolution – ikke i forbindelse med kampen for Ungdomshuset.

Og det er fredelige, folkelige manifestationer, der er det vigtigste for APK’s arbejde, understreger formanden.

Man kan ikke benægte, at citatet sikkert er taget ud den rette sammenhæng. Pressen er i disse tider ualmindeligt dum, ondsindet og sensationslysten og det redder ungkommunisten halvt i land, men dog stadig drivende hjælpeløst på åbent hav uden land i sigte.

Den voksne kommunist er betydeligt mere voksen og moden og han øser af al den visdom et voksent liv har givet, et liv, hvor man gennem mange år har udfordret sit intellekt og trænet og skærpet det, sorteret ungdommens ureflekterede floskler fra, fundet ud af egen fejlbarlighed, erfaret at sandheden ikke står mejslet i sten.

»For os såvel som ungkommunisterne gælder det, at vi er imod individuel vold. Vi går ind for massernes omstyrtelse af samfundet. I medierne lader man som om, at det kan forekomme i dag eller i morgen, og det er ikke tilfældet. Men man må være naiv, hvis man tror, at når massernes behov ikke længere kan opfyldes, så vil masserne undlade at protestere og forsvare sig«, siger Henning Paaske Rasmussen.

»Vi tager ikke afstand fra, hvis man forsvarer sig i det øjeblik, at masserne bliver angrebet af politiet«, siger APK’s formand Henning Paaske Rasmussen til politiken.dk.

Masserne! Hvor herligt at høre det udtryk brugt i sin oprindelige uironiske sammenhæng. Her er simpelthen tale om den ægte vare. Et stykke levende historie.

Undrer du dig også over begrebet individuel vold? Se om du bliver klogere

Han understreger, at både ungdomsorganisationen og APK misbilliger angreb, som er rettet mod enkeltpersoner. Dermed tager han afstand fra den kilde fra miljøet omkring Ungdomshuset, som i Politiken har nævnt det som en mulighed at rette kampen mod enkeltpersoner som eksempelvis overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

Men hvad hvis Ritt Bjerregaard er i selvskab med hele borgerrepræsentationen? Er det så dér man gerne må pløje dem? Jeg forstår ikke helt begrebet da det lidt forudsætter et begreb om kollektiv vold. Men nok om detaljer, revolutioner kræver penge. Fra Politiken

Men udtalelserne sår ikke tvivl om den offentlige støtte, siger fritidschef i Københavns Kommune Mads Kamp Hansen.

»Jeg opfatter udtalelserne mere som en holdning end som en opfordring. Men i sidste ende er det domstolene, der skal afgøre, hvad der er lovligt og ikke lovligt«, siger Mads Kamp Hansen.

(…)

»Hele oplysningsloven bygger på et princip om, at hvis man har lyst til at forsamle sig om et eller andet, skal det offentlige give støtte – også hvis man ikke er enig«, siger Mads Kamp Hansen.

(…)

I 2007 har DKU opnået tilsagn om 26.624 kroner i medlemstilskud, 18.150 kroner i huslejetilskud og 5.460 kroner i tilskud til hytteleje. Endnu er ikke alle kronerne blevet udbetalt.

Han får til alle’s beroligelse præciseret at også rockerne får støtte. Jeg er lettet over at mine skattepenge arbejder for samfundets interesser.

1 Kommentar »

  1. Det glæder mig at se, at DKU er modtager af diverse offentlige tilskud. Det viser med al ønskelig tydelighed, at bevægelsen lever, er organiseret, og at der er aktivitet på venstrefløjen. Det viser, at der stadig eksisterer et reelt alternativ til al den sødsuppemuzak der kommer, fra snartsagt hele den gesamte venstre- og højrefløj.

    Comment by J. Jensen — October 23, 2008 @ 11:47 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress