Den hellige koran smidt på jorden

Diverse — Drokles on July 6, 2011 at 2:19 pm

Roskilde Festival skal ikke være for alle kunne man læse på DR Nyheder

- Vi vil ikke være en musikfestival for alle. Vi vil kun være for dem, der vil udfordres, der vil flyttes, og som vil inspireres. Dem som vil noget nyt. Kommer man her for at se noget, man kender i forvejen, så er man gået forkert, siger udviklingschef på Roskilde Festival Esben Danielsen til DR Nyheder.

(…)

- Vi synes, det er på sin plads at begynde at sige, at der er noget, der er rigtigt, og noget der er forkert. Alt er ikke tilladt. Det er ikke tilladt at være ligeglad. Vi vil gerne sætte en streg under, at man skal ville noget med sig selv. Man skal ikke bare gå på festival og betale sig fra at rydde op. Det skal man selv deltage i, fortæller Esben Danielsen.

Og det blev allerede i år taget alvorligt kunne man læse på Folkekirkens Nødhjælp

Undervejs finder muslimen Ibrahim en udgave af koranen, der stærkt medtaget ligger og flyder på jorden. Ibrahim samler den hellige bog op og beder undertegnede om at putte den i tasken. Han synes ikke, det er i orden, at nogen har smidt den dér.

”Jeg forstår godt, at de unge vil feste og rive sig fri af religiøse bånd. Men som muslim bryder jeg mig ikke om det. Det er lidt af et kulturchok,” siger han.

Roskilde Festival skal ikke være for Allah, men for dem der vil flyttes og inspireres og som kan rydde op efter sig selv så vi ikke ender med at bo i en bunke møg.

Selvom det har været en god oplevelse, så har ingen rigtig lyst til at gøre forretning af at samle skrald i deres hjemland.

”Jeg vil føle mig flov over at samle skrald,” siger Helder, hvilket flere af de andre bakker op om.

(…) ”Det er ikke i vores kultur at genbruge”.

NB! Afsnittet om Koranen ovenfor er fjernet fra FKN-artiklen sammen med overgangssætningen “Chokket lægger sig dog hurtigt, og arbejdet fortsætter.“siden jeg saksede det fra artiklen. Ligeså dette billede

roskilde-festival-2011-koran-african-youth-panel_subcolumnnomargin

© Claus Preis Ibrahim med en stærkt medtaget koran, som pludselig lå og flød på jorden

Overskriften på artiklen er også ændret fra “Afrikanere viste deres potentiale” (og som det også hedder i URL’en) til det lummert racistiske “Mo ja fo den?“, der spiller på de arbejdsomme afrikaneres gebrokne sprog. Og det er ikke noget dannede mennesker gør grin med.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress