Modtageren definerer afsenderen

Diverse — Drokles on July 6, 2011 at 7:31 am

Jeppe Fogtmann og Thomas V. Lytken Larsen fra Center for Positiv Integration (CePI) skriver på deres blog på Jyllands-Posten

Flere gæster havde oplevet og kunne fortælle om problematiske episoder rundt om på festivalpladsen. Chikane af romaer, racistiske tilråb og kast med dåser og flasker. Flaskesamlerne selv berettede også om, hvor hårdt miljøet kan være på Roskilde.

Der er altså stadig en snert af racisme på Roskilde. Som fremmed pantsamler – romaerne er særligt udsatte – bliver man mødt med hårdhed, ligegyldighed og despekt. Ikke fra alle festivalgæster, men fra en betydelig gruppe.

20-årige Lærke Mejlgaard samler også pant (og ikke andet end det og ikke til sig selv) for Folkekirkens Nødhjælp

Men særligt senere på aftenen har der også været mindre postive oplevelser, hvor folk for eksempel har kastet øl efter dem. Det tager Lærke Mejlgaard dog i stiv arm. Hun er sikker på, at de fleste gange har festivalgæsterne bare villet aflevere deres dåser på en lidt uheldig måde.

”Det har været en blanding af venlighed, fuldskab og dårligt sigtekorn,” griner hun.

Hvis man kaster dåser efter danske pantsamlere kan man ikke lide pantsamlere, men hvis man kaster dåser efter romanske pantsamlere er man racist. Nu var Pia Kjærsgaard ikke på festivalen, men hvis hun havde været der og nogen havde kastet flasker efter hende ville det være aktivisme.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress