Afretningen af den borgerlige presse

Diverse — Drokles on June 14, 2011 at 9:58 pm

Efter Sass Larsen luftede sine og sines intentioner om at kvæle offentlig opposition til den socialdemokratiske fortælling er de to største dagblade tilsyneladende indgået i et kapløb for at imødegå kritikken ved at efterkomme de forventede krav. Politiken lagde syrligt ud med at efterlyse venstredrejede skribenter og afslørede derved en del af problemet for venstrefløjen, nemlig at tale og tanke er forbundne.

Jyllands-Posten svarede igår igen ved at give Sass Larsen en fast klumme i deres avis, som på overfladen ligner det perfekte mestertræk, der på en gang skal bære JP ud over al kritik fra den front og samtidig spiller bolden over på Sass Larsens banehalvdel. Det bliver nemlig spændende at følge om den kedelige teknokratiske socialdemokrat, nu i rollen som det kompetente barn, der nu skal selv skal tage ansvar for folkets indlæring, overhovedet har meninger nok - eller om hans egen kedsommelighed svarer på hans eget spørgsmål om hvorfor der ikke er nok venstrefløjsere der skriver (og læses) i aviserne. Man skal passe på hvad man beder om for man kan meget vel få det, som det siges.

Så i dag bed Politiken hovedet af al skam og trykte en af de mest forrykte kronikker i mands minde. Det er et besøg fra en på alle måder anden tid.

Denne Kronik er et nødkald mod racismen i Danmark.

SOS mod Racisme er tillige navnet på en antiracistisk forening, hvor jeg har været aktiv i 16 år. Da jeg startede, kæmpede vi mod nazisterne, i dag kæmper vi mod regeringen. Tidligere var vi vant til at forbinde racisme med nazismen i Tyskland, apartheidsystemet i Sydafrika og Ku Klux Klan i USA.

Men i dag er Danmark et land med åbenlys racisme og diskrimination i debatten såvel som i lovgivningen. Dette blev kritiseret ved FN’s nylige bedømmelse af menneskerettighederne i Danmark.

Og det er blot begyndelsen på kronikken - hvor ordet “racisme” i forskellige afskygninger bruges 19 gange - som afsluttes med “Der er kun én race: mennesket.”

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress