Eksklusivt interview med Anders Samuelsen

Diverse, Politik — Drokles on June 19, 2007 at 3:49 am

Jeg støder ind i Ny Alliances intellektuelle lokomotiv Anders Samuelsen på Bavarian Nordic’s hovedkvaters gang og stopper ham for at stille ham et par spørgsmål om deres politik. Han virker ganske vist noget hektisk og svarer at han dårligt har tid. Da jeg plager ham giver han efter forudsat, at jeg ikke har noget imod at følge med på WC, for der er meget han skal af med. Så kan han spare tid ved at slå to fluer med et smæk og samtidig er det et glimrende praktisk eksempel på Ny Alliances både-og opgør med enten-eller tankegangen, der i så mange år har hængt som et drivanker om Danmarks økonomi og samfundets udvikling.

Jeg efterkommer naturligvis og skal til at bevæge mig mod wc’erne da han trækker mig i den anden retning “Det er da ikke dem for personalet!”. Vi når direktionsgangen og Samuelsen trækker et guldkort frem, der giver ham adgang til “Asgers Alter”, et enormt badeværelse i guld og marmor og med ægte tæpper foran urinalerne. Anders styrer med et højt haleluja direkte mod den nærmeste bås. Mens jeg kan høre at han gør sig klar vil jeg gerne vide noget om deres miljøpolitik.

“Altså vi vil gerne gøre op med den der hrmmmf, holdning der siger at på den ene side kan man bare svine så tosset man vil og så den der holdning der siger at man bare skal give staten alle pengene. Det gælder om at tænke nyt. Vi i Ny Alliance mener godt at vi sagtens kan nedbringe CO2 udledning og samtidig brænde flere fossile brændstoffer af og vi er villige til at høre forslag fra alle partier.”

Jeg savner egentlig også at høre om deres trafikpolitik, men det er lidt svært at overdøve hans rislen.

“Det er ligesom med et køkken. Vil man have gas eller el? Men det er ikke et spørgsmål for man kan sagtens få begge dele. Vi synes ikke hrmmf åeh, hrmmmmf phhh hrmmmmmp”

På det tidspunkt lyder det lidt som om han er ved at besvime men mens jeg overvejer om jeg skal springe den bladguldsbelagte mahognidør fortsætter Anders;

“Vi er ikke dem der bare siger højrekørsel eller venstrekørsel. Man kan sagtens køre i begge retninger, ellers kunne man jo ikke komme hjem fra arbejde vel? hør, det er meget simpelt, vi vil have en kakafoni af køreretninger, men så er du nødt til at ændre din tankegang om at det er valg og at alle valg har konsekvenser.” Samulesen tækker lidt på ordene og jeg kan fornemme at der kommer mere. “åhrhrmmmf aahhh. Det handler om at gøre trafikken mere gennemskuelig og konkurencedygtig.”

Han kommer ud af båsen og styrer mod udgangen. jeg spørger om han ikke skal vaske sine hænder.

“Jamen altså, der viser du igen den der gamle holdning til hygiejne. Du er nødt til at ændre din tankegang. Alting er politik og intet står skrevet i hellige skrifter. Den der tænker rent har rene hænder! Lad os nu være lidt glade og gå frisk i gang. Jeg fik altid at vide at man skulle være bange for bakterier, men hvis jeg skulle lytte til sådan nogle som dig skulle jeg jo altid stå ved håndvasken og så fik jeg aldrig tid til at smøre mine egne madpakker. Altså vores holdning er at der er løsninger på alle problemer og dem kan vi sagtens finde med den rette indstilling, men det kræver jo at vi får magten til det.”

Jeg siger mange tak for at han ville tage tid til at tale med Monokultur men da er han allerede væk.

2 Kommentarer »

  1. Lige i øjet, dagens gode grin!

    Comment by ThomasL — June 19, 2007 @ 8:53 am
  2. Jeg vil vædde på, at Asger Aamund har et bidét på sit lokum.

    Comment by Sobieski — June 19, 2007 @ 9:17 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress