Obamas moment of John Wayne

Diverse — Drokles on May 4, 2011 at 6:49 am

Det er herligt at amerikanerne har gjort fordommene om deres manglende vilje og udholdenhed til skamme ved ikke at give op i deres jagt på Osama Bin Laden og ikke lade sig hindre af smålige indvendinger om krænkelse af fremmede forbryderstaters suverænitet, idiotiske krav om rettergang for massemyrdende selverklærede fjender af vores eksistens eller fisefornemme følelser for omgangen med forbrydernes kadavere. Formaliteter og rettigheder hører civilisationen til, men udenfor gælder en anden og barskere virkelighed, hvor man må kæmpe for sin justits - Som John Wayne her forelæser i den overlegne True Grit

Man kan selvfølgelig vanskeligt lade være med at irriteres over det islamleflende forsøg på at begrave Osama efter muslimske forskrifter komplet med rituel vaskning, muslimske besværgelser og ligklæde; en forbryder, som amerikanerne altså selv ikke engang mente fortjente en retsag. Hvad skulle meningen være? Men det var alligevel en formildende omstændighed at amerikanerne kludrede så grundigt i det ved til slut blot at hælde Osama ud over rællingen og at det ironisk har vagt forargelse og ikke mildnet dem man håbede på at mildne.

Jeg vil i samme milde humør trække en parallel til John Fords mesterlige The Searchers og en bestemt scene. Da gruppen, der har sat efter den forbryderiske Scars flok - der grusomt har slagtet den del af en nybyggerfamilie som de ikke har kidnappet i voldtægtsøjemed - finder en begravet indianerkriger under en sten(!) skyder John Wayne resolut øjnene ud på liget. Forfærdet over denne demonstration af barbari og respektløshed med de døde udbryder præsten, der også er dommer og sherif; “What good did that do ya?”. Wayne, der ligesom Obama selv har en fortid traumatiseret af de vilde og dermed indsigt i deres formørkede kultur, svarer hidsigt; “By what you preach, none. But what that Comanche believes, ain’t got no eyes, he can’t enter the spirit-land. Has to wander forever between the winds.You get it, Reverend.”

Flere eksperter har spurgt sig selv om, hvad amerikanerne dog tænkte på ved at bortskaffe liget og dokumentationen på en for muslimer så fornærmende måde. Vil disse apologetiske eksperter “get it”, at deres bekymring for muslimernes følelser over vanhelligelsen af Obamas kadaver samtidig er en kodifisering af hans ideologi, som god islam? “That’ll be the day!” Om Obama havde det på samme måde, som Joh Wayne, da han godkendte bortskaffelsen af Osama er nok tvivlsomt, men tanken er tillokkende for nogengange er, der bare ”no more time for praying! AMEN!”.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress