Tørklædet undertrykker

Diverse — Drokles on May 28, 2007 at 5:02 am

Det er overskriften på et klart indlæg i dagens Jyllands-Posten.

Typisk skal en kvinde, der bærer tørklædet, altid være mere eller mindre tildækket uden for hjemmet. Ikke engang en varm sommerdag ved stranden kan en mor gå med familien i vandet, og det må vel være svært for et barn i tre-fire-årsalderen at forstå, hvorfor mor ikke har badetøj på, som alle andre.

Kan en mor give barnet en forklaring, som barnet kan forstå, og hvilke signaler sender moderen til barnet med denne uhensigtsmæssige påklædning?

Der kan givet være forskellige årsager til at bære tørklædet, ligesom der sikkert kan være forskel på, hvad en tørklædeklædt kvinde kan deltage i af ovenstående.

Men uanset årsagen til at bære tørklædet er der en symbolværdi - nemlig at det er kvindeundertrykkende.

Tager afstand
Mange, bl.a. muslimer, er vel flygtet fra undertrykkelse, og flere herboende iranere har klart taget afstand fra tørklædet, bl.a. den velintegrerede skuespiller Farshad , som kom herop som 14-årig, fordi hans forældre ønskede at leve i et frit og demokratisk land.

Ikke mindst for hans og tusindvis af andre velintegrerede muslimers skyld burde vi klart markere, at vi tager afstand fra tørklædet.

(….)

Som underviser på en handelsskole har jeg til tider elever med tørklæde. Ved passende lejlighed taler jeg med dem og fortæller, at de har ret til at bære tørklæde, men at det begrænser antallet af job, der er til rådighed for dem.

De svarer, at det ved de godt, men af forskellige årsager vil de alligevel bære tørklædet. Jeg havde dog en elev, som kunne få job i et supermarked, hvis hun smed tørklædet.

Efter nogle dages betænkningstid tog hun tørklædet af og fik jobbet.

På baggrund af ovenstående er det helt uforståeligt, at nogle partier vil tillade tørklædet i Folketinget med den begrundelse, at det er et udtryk for tolerance og frihed osv.

I Folketinget er der både dress code og krav om ordentlige tiltaleformer. Tager et folketingsmedlem kasket på eller har han/hun tatoveringer i ansigtet eller bander mm., bliver det vel næppe tolereret.

Når Svend Auken og Marianne Jelved m.fl. i deres iver taler om tolerance i denne værdidebat, anerkender/støtter de ikke de tusindvis af kvinder, som har smidt tørklædet, eller de, som netop nu kæmper en kamp mod familien for at komme af med tørklædet.

Jamen hvor er jeg enig.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress