En konservativ forsøger at være tro

Politik — Drokles on May 22, 2007 at 6:01 am

Man er ikke så vant til konservative der forsøger at lufte konservative ideer. Mest bliver det til plat moraliseren, vulgær liberalisme eller selvretfærdig uansvarlighed. Men her er et forsigtigt forsøg på at definere konservatisme som en modsætning til socialliberalismen med Ny Alliance som skudskive. Fra Kristeligt Dagblad

På den baggrund var det ganske oplysende, at Naser Khader den 16. maj i Kristeligt Dagblad redegjorde for partiets syn på kristendommen. Ny Alliance ønsker at afskaffe kristendomsundervisningen i skolen, folkekirkens særstilling i Grundloven skal ophæves, og personregistreringen skal flyttes fra folkekirken. Tre klare radikale holdninger, som afslører, at Ny Alliance værdimæssigt ligger milevidt fra de konservative holdninger om kristendommens betydning for det danske samfund. Jeg vil ikke falde i den grøft og anvende Khaders egen muslimske baggrund som forklaring på alliancens holdninger. Det er velkendt, at Marianne Jelved og resterne af det gamle radikale parti bærer de samme holdninger, så det vil være for letkøbt at søge motiver ud fra etnisk og religiøs baggrund.

Naser Khader, der dygtigt giver befolkningen det indtryk, at han ikke er så radikal, at det gør noget, afslører med sine holdninger både mangel på respekt og forståelse for kristendommens betydning for dansk kulturhistorie og samfundsudvikling samt de normer og værdier, som gennemsyrer den danske befolkning, uanset om man opfatter sig som kristen eller ej.

Khaders verden bygger på en holdning om, at alt er lige godt, uden blik for det bånd, der binder generationerne sammen og skaber grundlag for det værdimæssige fællesskab i en befolkning. Et fællesskab skabt gennem generationer. En værdimæssig arv, som vi har en forpligtelse til at bære videre til de kommende generationer.

(….)

Vi konservative ønsker at værne om den arv af fælles gods, vi har fået af de tidligere generationer. En arv, som kristendommen uomtvisteligt giver et værdifuldt bidrag til. Mit håb er, at de kommende generationer også vil tage imod denne arv, og kalde den deres.

Ørum går altså ikke i gryden ved at skrue retorikken op imod Dansk Folkeparti og det er en hel befrielse. Selv om Dansk Folkeparti, med deres “bøvede hørm af underdanmark”, som Informations Rune Lykkeberg morsomt formulerede det, ikke er mange borgerliges ønskepartner, er der i tiden en tendens til at undervurdere de borgerlige vælgeres rationale. Dansk Folkeparti er en stabil partner som man let kan lave forlig med og det er det det drejer sig om. Kan man ikke få den man elsker må man elske den man får.

1 Kommentar »

  1. -

    Comment by _ — July 26, 2007 @ 10:29 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress