Sådan stoppede Fogh vendekåberne

Diverse, Politik — Sobieski on May 14, 2007 at 11:24 pm

Jeg har før skrevet om Leif Mikkelsen utroværdighed og svig i denne postering, men hvad gør en klog taktiker for at stoppe flugten fra regeringspartiernes folketingsgruppe over i Ny alliance?

I timerne efter Leif Mikkelsens dolkestødsmanøvre stod det klart, at hvis regeringen mistede yderligere to mandater ville den ikke længere have flertal med DF som støtte. Dette ville undergrave regeringens politiske kurs. Fogh kan ikke udskrive lynvalg nu, da vælgerne vil straffe Venstre for en åbenlys kynisk manøvre, som kun har til formål at sende Nasr Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen helt ud af folketinget (p.g.a. reglerne om ca. 20.000 gyldige underskrifter for at opstille et parti, ville Ny alliance ikke have en chance for at komme i folketinget, da det er en proces der tager mange måneder. Rune Engelbrecht har lødigt beskrevet denne situation).

Fogh nøjedes bare med at udsende en slet skjult trussel om, at der ville være valg med det samme, skulle yderligere folketingsmedlemmer forlade regeringspartierne. Siden da har man ikke hørt et kvæk fra lykkeridderne og skabsliberalisterne i Venstre og Konservative, hvilket ikke er mærkeligt da deres politiske karriere ville stå overfor en potentiel permanent deroute og tur ud i glemslen. Mit gæt er, at disse personer har lavet en hurtig hovedregning og indset, at deres grådighed stod over deres politiske overbevisning. Fogh kender sine lus på gangen; skak-mat.

Er der flere der vil prøve lykken i Ny alliance? Nej vel, det troede jeg heller ikke.

2 Kommentarer »

  1. Så vidt jeg ved, kan de opstille som enkeltpersoner med 500 stillere pr stk. Men OK - ikke som parti.

    Comment by Hodja — May 17, 2007 @ 12:55 am
  2. Ja, hvis det er sandt, så ville vi få Khader ind, og måske Seeberg. Husk der er to år til valget.

    Comment by Sobieski — May 19, 2007 @ 9:03 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress