Folket modstander af tørklædet

Diverse — Drokles on May 14, 2007 at 5:16 am

Fra Jyllands-Posten

I alt 48 pct. af befolkningen mener ikke, at en kvinde skal have ret til at bære muslimsk tørklæde, når hun taler fra Folketingets talerstol.

En nøjagtig lige så stor andel mener, at hun skal have ret til det. Resten svarer »ved ikke« i en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Og det er ikke et spørgsmål om at være delt. Blandt dem der mener at man godt kan indvadere demokratiets fornemmeste talerstol iført totalitær uniform, er en masse pragmatikere. Folk der enten mener at det det er vigtigere at komme i dialog og dialogen i Folketinget er anderledes forpligtende en statsstøttede konferencer og folk der mener at man som princip ikke skal lovgive om tøj. Dette overses i artiklen, der istedet overlader scenen til en jubelnar der fremfører venstreorienteret propaganda

Målingen viser meget store holdningsudsving blandt generationerne. Tolerancen bliver mindre, jo ældre vælgeren er.

Blandt de 18-25-årige er 62 pct. positive over for en kvinde med tørklæde på Folketingets talerstol, mens det kun er 24 pct. af vælgerne over 65 år.

Valgforsker Jakob Rathlev fra Aalborg Universitet har forsket i danskernes holdninger til indvandrere, og han siger, at Rambøll-målingen er i overensstemmelse med andre undersøgelser om indvandrere.

Der er tre forklaringer på, at de unge er langt mere positive, siger Jakob Rathlev:

»Den væsentligste forklaring er uddannelsessystemet. De yngste er bedst uddannede, og de har været udsat for en humanistisk prægning i et uddannelsesforløb, hvor tolerancen er en grundsten. De ældre generationer har ikke fået disse værdier indpodet i samme omfang,« siger han og tilføjer:

»Dertil kommer, at de yngste generationer har en anden erfaring med andre kulturer. De er vokset op i et multietnisk samfund og har mødt jævnaldrende med anden etnisk baggrund i skolerne, i foreningerne og i andre sammenhænge. De har derfor et personligt forhold til indvandrere og ikke kun et billede fra medierne. Endelig rejser de unge meget mere end de ældre. Mange af de unge har været ude i de tredjeverdenslande, hvor det muslimske tørklæde er meget udbredt. Det betyder også noget for opfattelsen af det at bære slør,« siger Jakob Rathlev.

Men de har sikkert ikke set dette på deres rejse.

honourkillingslagelse.jpg

Hans opfattelse af, hvor danskere møder muslimer har han kun fra medierne DR, Politiken og Information. Hvis man er tolerant overfor islam er man bedre uddannet og berejst. Livets lange erfaring eller erindringen om jødestjerner og naziarmbind tæller ikke. I øvrigt er forholdet til tørklædet i det politiske landskab ganske som forventet

Modstanden mod en kvinde med muslimsk tørklæde på Folketingets talerstol er særlig stor i V, K og DF. Hos Venstre mener 70 pct., at kvinder ikke skal have ret til at tale med et tørklæde på. Hos de konservative er det 63 pct. og hos Dansk Folkeparti 82 pct.

De mest positive er de radikale vælgere, hvoraf 81 pct. siger, at kvinden skal have ret til at bære tørklæde på talerstolen. Det samme siger 55 pct. af socialdemokraterne og 74 pct. af SFerne.

Hej, mit navn er Asmaa og jeg mener du er beskidt!

1 Kommentar »

  1. Vi har før oplevet en konsekvent udvandring fra europæiske parlamenter, når en taler tog ordet, som man ikke sympatiserer med.
    Det kan også blive en udvej i Danmark.

    falkeøje

    Comment by falkeøje — May 14, 2007 @ 9:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress