Dagligdag for Ny Alliance

Politik, Pressen — Drokles on May 14, 2007 at 4:37 am

Det er ikke ustraffet at man sætter sig op imod de gamle partier. Da Ny Alliance blev stiftet, blev de båret frem af en begejstret presse, dels fordi Naser Khader er alle’s darling og dels fordi Ny Alliance lovede at sætte Dansk Folkparti uden for indflydelse. Men med et ekstra parti i Folketinget, bliver der mindre plads til de gamle og da Ny Alliance først og fremmest snuppede vælgere fra Radikale Venstre, kunne forskellen næsten være det samme, man ville ikke komme af med Dansk Folkepartis indflydelse på Anders Fogh. Og nu er det tilladt for pressen at stille de kritiske spørgsmål.

I 21 Søndag på DR1 gav man sig således i kast med at karakterisere Ny Alliances potentielle vælger og en forsker kogte dem ned til ældre kvindelige butiksassistent eller funktionærer der ikke var politisk interesseret (var der nogen der sagde elitens oprør?). Da Ny Alliance ikke har en politik, er det som fod i hose. Man havde straks et par vox-pop’s med potentielle kernevælgere klar. En aldrende kvindelig butiksassistent, uden megen interesse for politik sagde bl.a.

Det [Ny Alliance] er lige noget for mig. Det sagde jeg også til min kæreste. “Ja, ja slap nu af, lad os nu se hvad han står for.” “Nej!” Det var nogen jeg ville stemme på.

En anden

Jeg ved kke helt hvad de står for men jeg synes at Gitte Seeberg og Naser Khader er meget sympatiske mennesker.

Og forskeren kunne således udtrykke sin pointe nu tilsat syrlig foragt

Her er altså noget med nogen personer, der bare træde frem, som personer og de har alle de gode hensigter, men man ved ikke hensigter med hensyn til hvad. Det er så noget der rammer ind hos folk der ikke følger så meget med.

Naser skammede sig ikke over sin spidskompetence og sagde

Politik handler altså ikke kun om konkrete politikpunkter. Politik handler altså også om troværdighed, det handler om sund fornuft, det handler om mavefornemmelser.

Kodeordet her er “også” og indtil videre er “også” det eneste der udgør Ny Alliance’s politiske dagsorden, udover ufinansierede skattelettelser. Men kommunerne vil have mere end troværdighed, sund fornuft og mavefornemmelser, De vil have konkrete svar på, hvor de skal spare og Anders Samuelsen leverer et kostelig svar i Politiken

»Vi vil ikke skære i den offentlige service. Vi vil tværtimod forbedre den offentlige service. Derfor foreslår vi, at man fjerner noget af det administrative bøvl, som staten har presset ned over kommunerne. Hjemmehjælpere, lærere, læger o.s.v. bruger alt for meget tid på at udfylde skemaer«.

Populisme? Uden at gøre mig til ekspert tør jeg godt sige at man ikke finder en besparelse på 50 mia. kroner i et stop for skemaudfyldning. De penge kan måske findes ved repatriering, men det er en anden sag. I hvert fald ville Naser Khader ikke stille op til debat i 21 Søndag med politiske modstandere i studiet.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress