Kryds fingre for global opvarmning

Diverse — Drokles on January 11, 2011 at 3:56 am

Fra NIPCC

Data on Chinese history, including temperature, wars and rebellions, epidemics, famines, and population for the past millennium were examined. Over the study interval of 911 years, it was found that nomad migrations, rebellions, wars, epidemics, floods, and droughts were all higher in cold periods. All of these factors tended to act to disrupt population growth or cause mortality. Overall, 5 of 6 population contractions, with losses of 11.4 to 49.4% of peak population, were associated with a cooling climate. The 6th cool period evinced a great reduction in growth rate during a cool phase, but not a collapse. None of the population contractions were associated with a warming climate.

Sæt bilen i tomgang.

3 Kommentarer »

 1. Jeg tror, det var Harm de Blij, er kom ind på det med kineserne i denne video, som jeg så for 2 år siden. Jeg orker ikke at tjekke, om jeg husker rigtigt.

  Why Geography Matters: Three Challenges Facing America — Climate Change, the Rise of China, and Global Terrorism:

  http://www.c-spanvideo.org/program/WhyGe

  Comment by Universalgeni — January 11, 2011 @ 3:03 pm
 2. Mange tak for linket Universalgeni. Det er altid herligt med lærde, der ikke er blege for at ridse de store linier op. Og jo han taler omm kinesernes opblomstring og fald, som en konsekvens af klimaet.

  Comment by Drokles — January 13, 2011 @ 6:54 am
 3. Harm de Blij er ret god i den video. :-) Jeg nød den…

  Comment by Universalgeni — January 17, 2011 @ 10:39 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress