Gode gamle socialister

Multikultur, Politik, islam, venstrefløjen — Drokles on May 11, 2007 at 6:35 am

Dem savner man, mennesker der ville stå ved deres ideologi og ikke var bange for at gøre sig upopulære ved at diskutere konsekvenserne af dem. Altså mennesker der vil være deres værdier bevidst og et tidligere medlem af Enhedslisten leverer her i Jyllands-Posten en gevaldig opsang til sit tidligere parti.

Alle har ret til en mening, som naturligvis skal tælle lige i et demokrati. Men ikke alle meninger er lige gode. Ikke alle holdninger er lige fornuftige. Ikke al morallære er lige god. Og den morallære og de værdier, man kan udlede af eksempelvis islam, er tilbagestående, konservative og diskriminerende. Islam er verden over skyld i menneskelig lidelse hinsides enhver beskrivelse.

Al religion er et ufatteligt misbrug af menneskelige ressourcer. Primitive tankefængsler, der udgør kilder til menneskelig ulykke og konflikt. Det burde Enhedslisten gøre op med ved klart at udtrykke, at religiøse forestillinger må rulles tilbage, ja helst helt ophøre.

Men det mener Enhedslisten måske ikke? Eller tør man ikke sige det? Enhedslisten er et politisk parti - med meninger, politik og værdier, som man burde stå fast på. Det bør, med andre ord, ikke være Enhedslistens problem, at fundamentalistiske religiøse ikke har noget parti at stille op for. Det er de fundamentalistiske religiøses problem.

Det er jo i modsætning til den herskende kulturradikale koncensus der tror på tolerence, som et fænomen frigjort for forudsætninger.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress