Overraskelser?

Diverse — Drokles on December 28, 2010 at 8:08 am

Wikileaks overrasker endnu engang med hemmeligheder alle kendte til i forvejen. Fra Politiken

Regimet i Syrien støttede angrebet på Danmarks ambassade i 2006 i forbindelse med karikaturkrisen.

Det viser amerikanske dokumenter, som i dag er lækket af hjemmesiden WikiLeaks og offentliggjort af den norske avis Aftenposten.

Flere folketingspolitikere fra hele det politiske spektrum har udtrykt overraskelse og chok over de nye oplysninger. Fra udenrigsminister Lene Espersen lød reaktionen:

»Det er naturligvis bekymrende oplysninger, der nu viderebringes – dem tager jeg meget alvorligt. Vi vil nu i Udenrigsministeriet undersøge oplysningerne nærmere, og jeg vil herefter drøfte sagen med Folketingets partier i det førstkommende møde i Udenrigspolitisk Nævn«.

»Utænkeligt uden regimets velsigelse«
Men ifølge syrienekspert Søren Schmidt, ekstern lektor på Internationale Udviklingsstudier ved RUC, er det eneste overraskende ved sagen, at folk er overraskede.

»Det er ikke spor overraskende. Syrien er en politistat, og det er simpelthen utænkeligt, at der skulle kunne foregå sådanne ting, uden at regimet har styr på det«, siger Søren Schmidt.

Det har eksperten vel ret i. Mere overraskende for det politiske system og systemet Politiken er dog omfanget af social svindel

Pensionsstyrelsens forsøgsordning med lufthavnskontroller har i 2010 har afsløret et overraskende højt antal sociale bedragere.

I 12 kontroller har man fået 425 bedragere i nettet, viser nye tal fra Pensionsstyrelsen ifølge Ekstra Bladet.

Størst gevinst har der været på fly fra Mellemøsten, hvor helt op til hver fjerde passager, der typisk selv har mellemøstlig baggrund, er røget i fælden. Sagerne drejer sig ofte om personer på dagpenge eller kontanthjælp, der eksempelvis er rejst udenlands, selv om de ifølge loven skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Kontrol var kun tænkt som testforsøg
Kontorchef i Pensionsstyrelsen Peter Andersen Hove, der har ledet kontrollerne, er overrasket over det høje antal.

Men hvorfor kommer det egentligt bag på dem?

1 Kommentar »

  1. Men hvorfor kommer det egentlig bag på dem?

    Kan det skyldes en hukommelse som en guldfisk?
    eller fremskreden demens?

    Det eneste gode er vel at de pågældende må leve et alt andet lige oplevelsesrigt liv, da alt opfattes som nyt og overraskende…

    Comment by Martint — December 28, 2010 @ 10:18 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress