Unprecendeted

Diverse — Drokles on December 10, 2010 at 8:26 am

Unprecedented er det gennemgående ord når temperaturstigningen skal beskrives. Uden præcedens, aldrig sket før, ekstraordinært eller helt igennem noget som ikke er naturligt. Frank Lansner har undersøgt nogle iskerneboringer fra Vostock på Sydpolen for at se om tidligere tiders temperaturer steg med samme hastighed i forhold til det vi oplever nu. Vores tid er den tykke hvide linie.

fig4

En uddybning kan læses hos Joanna Nova, som også præsenterede denne beroligende graf for nogle dage siden

loehle_e-e_2007-5-fig-2-web

Sådan en varme har vi ikke oplevet - siden sidst.

2 Kommentarer »

  1. Problemet på meget langt sigt må være forekomsten af vand og atmosfære på Jorden? Hvor meget atmosfære er der til rådighed - og hvor længe? Hvor meget vand er der til rådighed - hvor længe. Med andre ord. Eller hvor mange gange kan Jorden tåle at blive klimaforandret - opvarmet og nedfrosset og isen ved polerne frosset og smeltet, før det er slut? Isen ved polerne må vel betragtes som vore definitive depoter. På et tidspunkt må Jorden være kogt så meget af, at nye istider ikke længere lader sig gøre, for der vil ikke være nok vand at deponere, som kan fryses til gletsjere i den nødvendige størrelsesorden til at skabe en god gammeldags istid.

    Inden for de næste tohundrede millioner år har solvinden sikkert tørret os så meget ud, at vi bliver nødt til at se os om efter en ny biotop med masser af vand, sådan som Jorden var i gamle dage, men det skal være i god dækning/afstand af potentielle supernovaer - Solen inklusive.

    Med venlig hockey-stavlig hilsen

    Comment by Emeritus — December 11, 2010 @ 4:42 pm
  2. Så, hvad er konklusionen? Skal jeg lave en kapitalopsparing eller ej?

    Comment by Drokles — December 15, 2010 @ 6:50 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress