En bedre verden ved klinisk sprogbrug

Diverse — Drokles on November 23, 2010 at 4:09 pm

En debatbog der gør sig til fortaler for at ”journalistik i højere grad kommer til at bidrage til et bedre samfund og en bedre verden” får heldigvis en hård medfart i denne uges Weekendavis. Siden virkeligheder er konstruerede bør journalister…

…benytte en klinisk sprogbrug og undlade at indlæse mulige motiver i deres journalistik : »Ung mand brød ind hos Westergaard«, mener forfatterne helt seriøst burde have været overskriften efter den meget omtalte episode i en Århus-forstad 1. januar i år. Ikke noget med mordforsøg, økse, somalier eller, Muhammed-tegninger.

Men hvorfor skal vi overhovedet vide noget om køn og alder, som om det var grundlag for et motiv? Og hvis der ikke er noget motiv, hvorfor er Kurt Westergaard så overhovedet interessant i en sag om? Tilbage står så et kedeligt indbrud, som vel bare indgår i en almindelig statistik. Nåh nej det gør der jo ikke engang får jeg nu at vide for da man jo er uskyldig indtil det modsatte er bevist så kunne man jo ikke antage at personens (måske overraskende) tilstedeværelse var resultatet af et indbrud. Overskriften på den efterhånden meget tynde historie burde altså være: » «.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress