Meir Carlsen er blevet tidlig dement

islam — Drokles on April 24, 2007 at 10:12 pm

Den engang så skarpe analytikker Erik Meir Carlsen fejler på katastrofal vis i ny bog, hvor han plæderer for at religion er løsningen. Fra Information

 Erik Meier Carlsen sammenligner de moderne islamiske vækkelsesbevægelser, som får fat i unge, danske muslimer, med bl.a. grundtvigianismen - vores egen religiøse og meget demokratiske vækkelsesbevægelse. Og på samme måde, som grundt-vigianerne pressede på for demokratiseringen af Danmark, kan de islamiske vækkelsesbevægelser demokratisere muslimerne, mener han:

“Min påstand er, at vækkelsesbevægelserne i deres inderste kerne er forudsætningen for demokratiet, fordi de organiserer folk omkring nogle værdier, som rækker ud over den enkelte, men som den enkelte samtidig kan opleve hos sig selv i kraft af sine egne religiøse erfaringer,” siger han.

Klassisk fejl! Han glemmer at vækkelsesbevægelser gør op med overlejret dogmatik og vender tilbage til kernen i skriften. Det fører os lige lukt til forskellen mellem Jesu forkyndelse om det frembrydende Gudsrige der ligger i kim i vores hjerter og derfor gør forholdet til Gud til noget personligt overfor Muhammeds hadefulde ortopraksi.

Der er heller ikke belæg for at der nogen der er blevet “genfødte” muslimer er blevet demokrater. Tværtimod bliver de meget ihærdige i deres forsøg på at bringe kaliffatet tilbage.
Hey! Lidt ros skal han dog have

 Dog understreger han vigtigheden af at stå fast på, at Danmark er en monokultur bygget på århundreders kristen og demokratisk tradition.

Hvilket modsiger hans tese. Hvis Danmark er bygget på kristen kultur og - lad os sige - Saudi-arabien er bygget på islamisk kultur, hvordan i hede hule helvede….?

3 Kommentarer »

  1. Hvad med det demokratiske underskud? Befolkningsflertallet vil ikke havde de parallelsamfund, som EMCs projekt har kurs i retning af. Vi forlanger vidtgående integration efter Naser Khader-modellen. Dertil kommer, at de fleste af os er modstandere af muslimsk indvandring. Jeg finder pseudo-elitens import af bla. tørklædefacister uacceptabel. Familiesammenføringsreglerne skal strammes op i endnu større grad.

    Comment by SilleEllis — April 25, 2007 @ 12:29 am
  2. Måske skal der til kristendom for at stå imod islamiseringen. I det mindste kristen moral. Eller moral ret og slet. Altså ikke “moral” som den starkes ret som i islam. Ateisme må ikke blive moralrelativisme.

    Comment by Knute — April 25, 2007 @ 1:22 am
  3. Lutherdommen er klart at foretrække. Den danner baggrund for den underforståede ateistiske moral så lad os hellere kalde en spade for en spade.

    Comment by Drokles — April 25, 2007 @ 3:35 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress