Tysk Humor

Diverse — Drokles on April 15, 2007 at 9:28 am

Fra Nyhedsavisen

En skandale har ramt den tyske hær, efter at tysk tv har bragt en kontroversiel videooptagelse fra nettet.

Videoen viser en tysk soldat, som under en skydeøvelse får ordre til at forstille sig, at han befinder sig i New Yorks bydel Bronx og står over for fjendtlige afro-amerikanere.

Derefter får soldaten ordre til at råbe det amerikanske skældsord ’motherfucker’ mod de fiktive fjender, mens han affyrer sit gevær.

Soldaten griner ad ordren, men udfører den derefter.

Den amerikansk borgerrettighedsleder Al Sharpton siger ifølge Dr.dk, at det er forargeligt, at den tyske hær fremstiller sorte som angrebsmål under skydeøvelser.

Videoklippet kan ses her: http://www.myvideo.de/watch/969699

Et minut inde i klippet får soldaten den omdiskuterede ordre:

- De er nu i Bronx. En sort varevogn holder foran Dem. Tre afro-amerikanere står ud og fornærmer Deres mor på det groveste. Før hver affyring vil jeg høre et højt ’motherfucker’.

På baggrund af det ene klip, vil jeg sige at befalingsmanden gør sig morsom. Den første øvelse skal rekrutten - der er temmelig ny, idet han glemmer patronerne da han lader maskingeværet - forstille sig at han bevogter en lufthavn der bliver angrebet af to terrorister. Øvelsen består ikke i andet end, at han skal affyre to korte salver. Derefter bliver han bedt om at forestille sig, at han er i Bronx. Men hvorfor Bronx og ikke Afrika? Nok fordi det er temmelig surrealistisk at rende rundt i Bronx som tysk soldat. På samme måde er fornærmelser af ens mor heller ikke det værste man som tysker kan forestille sig. Befalingsmanden bruger ikke udtrykket neger eller nigger eller fejlfarve eller kaffer men afroamerikaner. Og da man nu har etableret historien i en amerikansk kulisse, som den er set mange gange på TV bedes rekrutten om at bruge et amerikansk bandeord, der oven i købet ikke engang er racistisk belastet. Stemning er afslappet og befalingsmanden virker som om han prøver at variere den daglige træningsrutine med spas. Men se klippet og bedøm selv.

4 Kommentarer »

 1. Thøghers Møgsprøjte har taget imod historien med kyshånd, og har givet den topplacering på deres webavis.

  Nu varer det ikke længe, før der laves en præsteaktion mod racisme, en støttekoncert med “Outlandish” for den indbildte afro-amerikaner og Villy Søvndahl forlanger, at Statsministeren skal gå af fordi han samarbejder med den slags uanstændige mennesker.

  Comment by Anna Lyttiger — April 15, 2007 @ 3:36 pm
 2. Det var hvad man kunne forvente. Gad vide om der overhovedet er nogen der har set det famøse klip, eller om de bare skriver af efter hinanden.

  Comment by Drokles — April 15, 2007 @ 9:19 pm
 3. Nu har jeg set filmen i sin helhed på DR1, og jeg kan ikke andet end at sige, at det hele minder meget om min egen værnepligt; altså lige dele sort humor og mandehørm.
  Skulle nogen blive fortørnede over dette, må jeg minde om at militæret ikke er en børnehave hvor den politiske korrekthed dyrkes. krig er per definition politisk ukorrekt, og derfor vil uddannelsen bære præg af dette.
  Befalingsmanden gør sig lystig ved at bruge nogle Hollywood klichéer. Det burde være indlysende for enhver. Læg mærke til at hverken ‘neger’ eller ‘nigger’ bliver brugt, men afro-amerikaner. Det er da politisk korrekthed, hva’!!

  Comment by Sobieski — April 15, 2007 @ 10:57 pm
 4. Helt sikkert er det, at the Blue Soldiers anvendte skydeskiver med rødhuder, og at britiske Tommyer anvendte skiver med tyske silhuetter, osv.
  Ingen kan bebrejde danske soldater, hvis de anvender skiver med imamer, og ingen kan bebrejde tyske soldater, hvis de anvender skiver med negre.
  Det hører militærets ånd til.

  falkeøje

  Comment by falkeøje — April 16, 2007 @ 6:34 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress