Penge værre end bomber

Multikultur — Drokles on April 15, 2007 at 8:54 am

Fra Berlingske Tidende

Fra København har den nyreligiøse bevægelse Scientology indledt en storstilet, europæisk offensiv. Flere medlemmer og direkte politisk magt er målet.

(….)

Kritikere mener, at Scientology er en fupreligion og en pengemaskine, der udnytter svage sjæle. Men uagtet kritikken kunne Scientology sidste år åbne 1.500 nye missioner og kirker rundt omkring i verden. Og med introduktion af 550 nye personer til bevægelsen blev den danske afdeling for nylig præmieret som afdelingen med den største vækstsucces i verden. Scientology er netop nu ved at renovere et nyt, stort domicil til 28 mio. kr. på Nytorv i København. Også i London, Madrid og Berlin har nye kirker slået dørene op; flere steder med politikere, f.eks. Londons borgmester Ken Livingstone som indvielsesgæster.

Gamle Ken ved hvem der er hans venner. Og her må man rose ham for at tage den religiøse diversitet seriøst. Hvorfor skal man være 1000 år gammel for at blive taget seriøst?

Ifølge kritikere er Scientologys nye strategi at placere kirker tæt op ad regeringsbygninger for at udøve intensiv lobbyvirksomhed. Det tyske magasin Der Spiegel har for nylig offentliggjort et internt Scientology-dokument, hvori det fremgår, at Scientology-medlemmer skal gøre deres indflydelse gældende i de »øverste lag af den tyske regering«. Den tyske efterretningstjeneste følger bevægelsen tæt og skriver i sin seneste årsrapport, at Scientology beviseligt modarbejder »den frie demokratiske orden«.

Det er helt legitimt at Scientology som en fup-religion og at lade den overvåge af efterretningstjenesten. Det er fordi Scientology er en økonomisk succes og det går imod forestillingen om et asketisk trossamfund (vi glemmer den Katolske Kirke). Og Scientology er ved gud bæ, men der er flere forhold der trods alt gør den ufarlig.

Den myder ikke frafaldne medlemmer. Den dyrker ikke en kendt røver som profet. Den dyrker ikke en kendt morder som profet. Den dyrker ikke en kendt racist som profet. Den dyrker ikke en kendt pædofil som profet. Den går ikke ind for kvindeundertrykkelse. Dens medlemmer er ikke kun tabere i usle bander. Den …..åh det ringer på døren.

Nå reklamer. Det korte af det lange er at religioner der tror på penge og succes (og små grønne mænd)

nicole.jpg

åbenbart er værre end religioner der tror på bomber.

islam4kids1.jpg

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress