Hvor man brænder bøger…

Diverse — Drokles on September 14, 2010 at 8:12 pm

…brænder man også snart mennesker. Det citat er hørt mere end et par gange i forbindelse med en annonceret afbrænding af en Koran. En afbrænding af Mein Kampf havde givetvis ikke kaldt med samme styrke på det citat. Tanken er at hvis man ikke bryder sig om den frie tanke bryder man sig heller ikke om det frie menneske og vise versa og så ryger de begge op på bålet - bøgerne er blot et præludie. Men citatet siger BØGER og ikke EEN BOG. Denne skelnen kan måske synes lidt vel fluekneppende, men der er fanden til forskel på at forkaste alle andres tanker og så at forkaste een bestemt tanke.

Nok om det. Hvad gør man egentlig der, hvor man brænder dukker? F.eks. muslimer, der brænder en dukke, der forestiller George Bush?

Og her muslimer, der brænder en Obamadukke

Og her muslimer, der brænder en Foghdukke (pakistanere for at være mere præcis, netop de pakistanere, som nogen vil have os til at hjælpe)

Og hvad gør man hvor man brænder de flag, der jo repræsenterer hele nationen med alle dens indbyggere?

Åh lige til sidst. Nogle venstrefløjsidioter vil måske påpege, som et afsindigt alt-er-fryd-og-gammen eksempel, at man ikke ser bogafbrænder i den muslimske verden. Men dette skyldes selvfølgelig at der stort set ikke eksisterer bøger udover netop Koranen og Mein Kampf.

1 Kommentar »

  1. Tankevækkende betragtninger.
    Er det i øvrigt ikke mærkeligt, at mange af dem som
    er imod afbrænding af koranen selv sympatiserer med anti hate speech love?

    Comment by XLibris — September 15, 2010 @ 2:55 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress