Mchamgama med god diagnose på rettighedstyranniet

Diverse — Drokles on September 11, 2010 at 7:16 am

McHamgama giver i Berlingske Tidende en glimrende argumentation for ophævelse af racismeparagraffen.

Bag konventionens noble formål gemmer der sig således nogle bestemmelser, der er særdeles svære at forene med ytrings- og forsamlingsfrihed. Derudover står komiteen for en fortolkning af Konventionen, der søger at iklæde en multikulturalistisk dagsorden menneskerettighedssprog.

Af konventionen fremgår det bl.a., at staterne er forpligtet til at kriminalisere både racistiske ytringer og organisationer, selvom bl.a. Danmark oprindeligt var modstander af dette. Konventionen er den direkte årsag til, at den danske racismeparagraf blev voldsomt udvidet i 1971, og at hate-speech-lovgivning blev udbredt som en menneskerettighedsforpligtelse i Vesten i 1970?erne. Komiteen har bl.a. også kritiseret Frankrig for ikke at søge at forbyde Salman Rushdies bog ”De Sataniske Vers” da denne udkom.

(…)

Derudover er det værd at bemærke, at komiteens medlemmer sjældent har noget særlig intimt kendskab til de lande de bedømmer, og de læner sig derfor ofte op ad såkaldte skyggerapporter fra NGO’er. I Danmark er det typisk NGO’er som DRC, SOS Racisme og foreninger, der støtter asylansøgeres rettigheder, som står for disse rapporter.

Læs den endelig. Men jeg må dog erklære mig uenig i McHamgamas formålsbestemte grundargument for afskaffelse af racismeparagraffen, nemlig at det er den bedste metode til at bekæmpe racisme på. Om det er sandt er for mig at se ligegyldigt. Pointen er at racismeparagraffen hindrer vores selvindlysende ret til at sige vores forbandede mening.

1 Kommentar »

  1. Interview med Monckton, august 2010 - i pdf: http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/reprint/attack_the_argument.pdf

    Comment by Universalgeni — September 11, 2010 @ 3:52 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress